Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

УВАГА !!! ОГОЛОШЕННЯ !!!

Дата: 27.03.2020 13:54
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

Шановні жителі громади!

 

Подаємо інформацію про ситуацію в нашій громаді станом на 12.00 27 березня 2020 року:

за інформацією ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» зареєстровано перший випадок захворювання на COVID-19 на території Бочечківської сільської ради. Короновірус виявили у 78-річної жінки, яка померла 25.03.2020р.

На даний час встановлено коло контактів наших городян з хворою, з яких є два позитивних випадків на короновірус  COVID-19. Всі вони знаходяться під наглядом лікарів, які контролюють їх стан здоров’я.

Вірусна інфекція COVID-19 чутлива до кислого середовища, гине при дії зовнішніх чинників. Тому міри профілактики дієві і ефективні.

Лікарі рекомендують пити багато рідини (чай з лимоном, тощо), без нагальної потреби не відвідувати людні місця. 

Тому звертаємось з проханням дослухатись до рекомендацій лікарів, з повагою та розумінням ставитись до їх праці. При перших ознаках захворювання  ТЕРМІНОВО звертатись до сімейних лікарів, з якими укладена декларація.

Від фахової і зосередженої роботи лікарів і від нашої з вами підтримки і розуміння залежить здоров’я пацієнтів.

Звертаємо увагу:

  • у Адміністративний кодекс внесли норму стосовно штрафу за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм: на громадян від одного до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – в розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів.
  • Кримінальний кодекс передбачає покарання за ті ж дії, що спричинили або завідомо могли спричинити поширення захворювань – передбачає штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на термін до трьох років.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки – караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Просимо без паніки та з розумінням поставитись до ситуації, яка склалась на території нашої громади, утриматись від відвідування громадських та людних місць, без нагальної потреби не залишати домівок.

Будьмо уважними один до одного. Бережімо своє здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь