Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

3800 онлайн-курсів на Cours?ra доступні зареєстрованим безробітним Сумщини

Дата: 23.06.2020 09:17
Кількість переглядів: 470

 

 

 

 

 

 

 

 

Цікавою інформацією поділився директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. «Ви знаєте, що таке  Courséra?, - запитує він. – Я теж недавно дізнався. Це глобальна освітня платформа, яка пропонує користувачам в усьому світі доступ до безкоштовних онлайн-курсів від найкращих університетів світу. Це гуманітарні науки, психологія, економіка, підприємництво, ІТ-технології  та багато іншого. Коротше кажучи, кожен може обрати фах до душі, що йому до смаку. Зрештою, кожен має право порадитися зі своїм кар’єрним радником».

Навчання на платформі, як з’ясувалося, безкоштовне. Однак якщо слухач хоче отримати сертифікат  за результатами навчання на обраному курсі, то за нього він має заплатити всього лише до 40 доларів.

Найпопулярніший  формат навчання – курси  від 4 до 6 тижнів, які включають відеолекції, тести, обговорення на форумах тощо. 

Варто зазначити, що це міжнародна освітня платформа, тому навчання переважно – англійською мовою.

Під час карантину Coursera виступила з ініціативою щодо надання безробітним різних країн світу безкоштовного доступу до своїх навчальних програм. Україна стала однією з перших 5-и країн, що має таку можливість.

До послуг зареєстрованих у службі зайнятості безробітних – до 3800 онлайн-курсів та практична можливість здобути додаткові знання за 400 спеціалізаціями.

За умови успішного проходження навчання безробітні безкоштовно (!) отримають відповідні сертифікати .

Що потрібно зробити? За словами В.Підлісного, зареєстрованому безробітному необхідно звернутися до свого кар’єрного радника, які є в кожному центрі зайнятості, вказати ім’я та електронну адресу, на котру має прийти запрошення на навчання. Після одержання запрошення (а це може бути протягом 30 хвилин), перейти за посиланнями, створити свій акаунт та перейти до вибору курсів для навчання.

Зарахування слухачів здійснюється до 30 вересня 2020 року. Навчання за курсами має бути завершене до 31 грудня 2020 року. 

«Пам’ятайте, - звертається В.Підлісний до безробітних Сумщини, - нові знання – безмежні можливості на ринку праці не тільки нашого регіону. Тож пропоную скористатися унікальною пропозицією. Адже інший подібний випадок у житті навряд чи трапиться».

Довідково. Сьогодні в м. Конотоп та Конотопському районі нараховується 2514 зареєстрованих безробітних. З них з вищою освітою 44,1%, професійно-технічною – 45,7%, середньою – 10,2%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь