Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НА СУМЩИНІ З 1 ВЕРЕСНЯ ПОЧИНАЄ ПРАЦЮВАТИ НОВИЙ МЕХАНІЗМ ОТРИМАННЯ ГРОШОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ОДНОРАЗОВОЇ ДОПОМОГИ «ПАКУНОК МАЛЮКА»

Дата: 02.09.2020 10:48
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

За інформацією обласного Департаменту соціального захисту населення, з 1 вересня 2020 року починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка»Відтепер у батьків є право обирати, що для їх малюка є необхідним

У Сумській області на сьогодні налічується біля 600 бебі-боксів, яких вистачить до кінця вересня. Що стосується призначення грошової компенсації, то вона здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування отримувача. Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає) структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, виконавчому органу сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади заяву за відповідною формою із зазначенням реквізитів спеціального рахунка та документи (відомості) у паперовій або електронній формі.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення розглядають подані документи (відомості), перевіряють видачу одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» - у разі народження дитини вдома або за межами України та протягом п'яти робочих днів з дати надходження документів і відомостей приймають рішення про призначення грошової компенсації або про її відмову.

Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі прийнятих рішень про призначення грошової компенсації та даних отримувача щомісяця до 10 числа формує реєстр отримувачів грошової компенсації і подає його Мінсоцполітики, який у свою чергу формує зведений реєстр. Мінсоцполітики протягом одного робочого дня з дня подання уповноваженому банку реєстру отримувачів грошової компенсації повідомляє про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення.

Деталі щодо механізмів реалізації та алгоритм дій для отримання допомоги - за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/news/z-1-veresnya-pochinaye-pracyuvati-novij-mehanizm-otrimannya-groshovoyi-kompensaciyi-odnorazovoyi-dopomogi-pakunok-malyuka


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь