Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

БЕЗОПЛАТНИХ «ДОСТУПНИХ ЛІКІВ» СТАЛО БІЛЬШЕ

Дата: 08.09.2020 15:57
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

Затверджено новий Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Новий Реєстр містить 264 позиції лікарських засобів, 85 з яких повністю безоплатні для пацієнтів. Це - на 8 лікарських засобів більше, ніж було раніше

З 264 лікарських засобів 200 передбачено для лікування серцево-судинних захворювань, 48 – для діабету ІІ типу, 15 – для бронхіальної астми та один лікарський засіб для лікування ревматичних хвороб.

В програму входять ліки як українських виробників – зараз їх 60%, так і іноземних – їх 40%, зокрема виробників з таких країн як Угорщина, Німеччина, Румунія, Польща, Швейцарія, Франція, Ізраїль, Індія.

Виконуюча обов’язки начальника відділу роботи з договорами з аптеками НСЗУ Ірина ЛІШТАБА зазначила, що пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу мають безперервно приймати ліки, призначені лікарем. Завдяки програмі реімбурсації є можливість отримувати потрібні ліки від держави безоплатно або з незначною доплатою. Для багатьох це - вагоме фінансове підспір'я. Адже серед тих, хто користується програмою, 61% - це люди старше 65 років. Завдяки безоплатним лікам вони можуть зменшити особисті витрати на лікування.

Вже понад 2,3 млн пацієнтів в Україні отримали ліки за програмою реімбурсації. Кожного дня близько 1 800 людей вперше отримують «Доступні ліки». А за останні 7 днів «Доступні ліки» вперше отримали майже 11 тис. людей. Це означає - щотижня для близька 11 тис. людей лікування хронічних захворювань стає більш доступним. А, отже, вони мають можливість регулярно вживати ліки, які допоможуть зберегти здоров’я та якість життя.

За матеріалами НСЗУ: https://nszu.gov.ua/novini/bezoplatnih-dostupnih-likiv-stalo-bilshe-282


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь