Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА ВІДКРИЛА ВИСТАВКУ, ПРИСВЯЧЕНУ ПРОБЛЕМІ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

Дата: 26.11.2020 13:32
Кількість переглядів: 392

Фото без опису

У день старту всесвітньої акції «16 днів проти насильства», 25 листопада перша леді Олена ЗЕЛЕНСЬКА взяла участь у відкритті тематичної виставки «Річ у тім…», присвяченої проблемі домашнього насильства. Виставка також доступна в онлайн-форматі на сайті www.richutim.rozirvykolo.org

На виставці представлені 16 побутових предметів, які так чи інакше пов’язані з реальними випадками домашнього насильства. Поруч з ними розташовані QR-коди. Відсканувавши їх, можна почути історії людей, які постраждали від домашнього насильства або стали його свідками.

«Донедавна тема насильства була неприйнятною, незручною. Адже наважитися сказати про насильство означає визнати його факт. Сьогодні ми зібралися тут, щоб іще раз наголосити: насильство – не норма, йому немає виправдань. Про нього важко, але потрібно говорити, – сказала Олена Зеленська під час відкриття виставки. – Щоб іще раз привернути увагу суспільства до проблеми насильства, показати його жахливий масштаб, сьогодні ми відкриваємо тематичну виставку «Річ у тім…». На ній представлені 16 звичних для кожного з нас побутових предметів, на перший погляд – цілком безпечних: дитяча іграшка, банківська картка, щоденник, рушник. Але всі ці предмети – безпосередні учасники, інструменти у реальних випадках насильства: фізичного, психологічного, економічного. Наи?жахливіше у домашньому насильстві – його буденність».

У своєму виступі Олена Зеленська закликала українців припинити сприймати домашнє насильство як норму, не замовчувати його.

«Норма – це нульова толерантність до насильства, і це під силу кожному з нас», – наголосила вона.

Виставку організувало Міністерство внутрішніх справ України спільно з міжнародними організаціями, які працюють у сфері боротьби з домашнім та гендерно зумовленим насильством. Вона буде доступна для широкого загалу на Михайлівській площі міста Києва під час акції «16 днів проти насильства» – з 25 листопада до 10 грудня 2020 року.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України: https://www.president.gov.ua/news/olena-zelenska-vidkrila-vistavku-prisvyachenu-problemi-domas-65233


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь