Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Малий та середній бізнес Сумщини серед лідерів в Україні по "карантинних" виплатах

Дата: 29.01.2021 11:16
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Задля пом'якшення ситуації, спричиненої коронавірусом, Урядом передбачена виплата допомоги по частковому безробіттю на період карантину роботодавцям із числа малого та середнього бізнесу для виплати найманим працівникам, які залишились без заробітку, та фізичним особам-підприємцям, які не використовують найману працю.

    Сумщина – лідер серед областей України по наданню допомоги малому та середньому бізнесу по частковому безробіттю на період карантину. Фахівці Конотопського центру зайнятості доклали максимум зусиль по інформуванню роботодавців щодо  отримання допомоги в період карантину. 

     Прийнято 1093 рішення щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для 1869 осіб. З них : 902 по ФОПам, які не використовують найману працю, та 183 рішення по роботодавцям на покриття витрат на заробітну плату 967 працівників.

     Цією допомогою скористалися роботодавці та ФОПи в галузях "Виробництво машин і устаткування для добувної промисловості та будівництва", "Будівництво житлових і нежитлових будівель", "Пасажирський наземний транспорт міського та приміське сполучення", "Неспеціалізована оптова торгівля","Роздрібна торгівля з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом і взуттям","Надання послуг перукарнями та салонами краси", "Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування" та інші. Фінансова підтримка представникам малого та середнього бізнесу склала майже 12,3 млн. грн.

    Керуючись Законом "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2", Конотопським центром зайнятості надано одноразову матеріальну допомогу 36 юридичним особам для виплати 1114 найманим працівникам у галузях "Ремонт і технічне обслуговування машин і устаткування промислового призначення","Виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу", "Виробництво хліба та хлібобулочних виробів","Комплексне обслуговування об'єктів","Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна" тощо. Сума виплачених коштів склала 5,5 млн. грн.

    Нелегкі часи переживає бізнес Конотопщини у період пандемії  коронавірусу та карантинних обмежень. Перед суб'єктами господарювання виникли непрості виклики: як у складних умовах зберегти робочі місця. Тому фахівці Конотопського центру зайнятості доклали максимум зусиль по інформуванню роботодавців щодо отримання допомоги в період карантину. 

    Прийнято 1093 рішення щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для 1869 осіб. З них : 902 по ФОПам, які не використовують найману працю, та 183 рішення по роботодавцям на покриття витрат на заробітну плату 967 працівників. Фінансова підтримка представникам малого та середнього бізнесу склала майже 12,3 млн. грн.

     Конотопським центром зайнятості надано одноразову матеріальну допомогу 36 суб'єктам  господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів для виплати 1114 найманим працівникам. Сума виплачених коштів склала 5,5 млн. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь