Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЕКСПЕРТИ РОЗПОВІЛИ, ЯКІ ПОДАТКИ ПОТРІБНО БУДЕ СПЛАЧУВАТИ ПРИ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ

Дата: 19.02.2021 10:07
Кількість переглядів: 392

Після запуску ринку землі, який стартує з липня 2021 року, без сплати податків нотаріуси не зможуть посвідчувати договори купівлі-продажу

Повідомляється, що, зокрема, продавцям земель сільськогосподарського призначення, відповідно до законодавства, треба буде сплачувати 5% ПДФО та 1,5% військового збору.

Однак експерти припускають, що на першому етапі покупці братимуть на себе усі витрати – компенсуватимуть продавцям суму податкових платежів.

Зазначається, що для фермерської землі та землі для ведення ОСГ діють певні пільги.

Пільгою можна скористатись за умови: що це перший продаж такої землі продавцем у звітному році; що продавець є власником землі 3 і більше років (або він успадкував цю землю, тоді вимога щодо 3 років не застосовується); що розміри ділянок не перевищують норм безоплатної приватизації, що визначені ст.121 Земельного кодексу.

При цьому, за прогнозами експертів, одразу після відкриття ринку масової купівлі-продажу не буде. Учасники ринку будуть відслідковувати динаміку цін, які, ймовірно, будуть зростати. З огляду на це, власники земельних ділянок не поспішатимуть із продажем.

Аналітики припускають, що протягом наступних 10 років середня вартість землі може зрости з 1 до 4-4,5 тис. дол. за 1 га, за умови, що реформа буде реалізована повною мірою.

За матеріалами: https://agropolit.com/news/19708-eksperti-rozpovili-yaki-podatki-potribno-bude-splachuvati-pri-kupivli-prodaju-zemli


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь