Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

МІНІСТЕРСТВО ЗАХИСТУ ДОВКІЛЛЯ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЄ ПРИЄДНАТИСЯ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДИКОЇ ПРИРОДИ

Дата: 01.03.2021 13:54
Кількість переглядів: 342

Фото без опису

Всесвітній день дикої природи, що відзначається 3 березня, став найважливішим щорічним глобальним заходом. Тема цьогорічного Всесвітнього дня дикої природи «Ліси та засоби до існування: підтримання людей та збереження планети»

У рамках відзначення Всесвітнього день дикої природи 3 березня 2021 року о 14:00 (за центральноєвропейським часом) розпочнеться віртуальний захід, що буде транслюватися для широкого загалу.

Цьогорічний Всесвітній день дикої природи має на меті підвищити обізнаність про величезну цінність лісів та видів дикої природи, що мешкають у лісах, їх невід’ємний зв’язок із рівнем життя корінних народів і місцевих громад. Також – пропагувати цінність традиційних практик та знань, що сприяють встановленню стійких відносин із важливими природними системами; просування моделі і практики управління лісами та лісовими ресурсами, які враховують як добробут людини, так і довгострокове збереження лісів, видів дикої фауни, що мешкають у лісах, флори і екосистем.

Тема Всесвітнього дня дикої природи «Ліси та засоби до існування: підтримання людей та збереження планети» відзначає центральну роль лісів та їх екосистемних  послуг у забезпеченні добробуту сотень мільйонів людей у всьому світі, і особливо корінних та місцевих громад, які історично пов’язані з лісами та прилеглими до них територіями. Це узгоджується з цілями сталого розвитку ООН у частині зобов'язань щодо подолання бідності, забезпечення сталого використання ресурсів та збереження життя на землі.

Ліси та екосистемні послуги, що надаються ними, в даний час опиняються на перехресті безлічі планетних криз, з якими стикається людство, від змін клімату до втрати біорізноманіття та наслідків пандемії COVID-19 на здоров'я, соціальну та економічну ситуацію.

Секретаріат Конвенції у своєму зверненні з нагоди відзначення Всесвітнього дня дикої природи серед іншого закликає всі держави-члени та організації ООН, інші глобальні, регіональні та субрегіональні організації, неурядові та молодіжні організації і всіх заінтересованих осіб: підвищувати обізнаність щодо теми Всесвітнього дня дикої природи 2021, організовувати кампанії на підтримку збереження та сталого використання лісової дикої природи та екосистем, з особливим акцентом, коли це можливо, на традиційні знання та засоби існування корінних народів і місцевих громад, пропонує якомога ширше використовувати логотип Всесвітнього дня дикої природи.

Дика природа – це  невід’ємна частина нашої планети. Адже неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Саме захищати тварин  і рослин в природному  середовищі – завдання кожного з нас.

Інформація щодо відзначення та повідомлення Секретаріату Конвенції з цієї нагоди розміщені на веб-сайті Всесвітнього дня дикої природи за адресою https://wildlifeday.org 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь