Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

МІНІСТР ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ПОЯСНИВ, ЧОМУ НЕ ВАРТО ДІЛИТИ ВАКЦИНИ НА «КРАЩІ» Й «ГІРШІ»

Дата: 01.03.2021 13:58
Кількість переглядів: 347

Фото без опису

Кінцевий механізм дії  всіх вакцин проти COVID-19 однаковий: сформувати у людини імунітет.  Відрізняється лише технологія виготовлення препаратів. Тому не варто чекати вакцину лише певного виробника, вважаючи, що інші – гірші. Про це в ефірі однієї з телепрограм сказав міністр охорони здоров’я Максим СТЕПАНОВ

«Дуже багато розмов про побічні ефекти, але вони є у всіх вакцин – і у Pfizer, і в AstraZeneca. І вони завжди будуть, бо вакцина – це імунобіологічний препарат. Побічні ефекти можуть бути різними – може бути почервоніння на місці щеплення, може підвищитися температура. Такі ж явища спостерігаються, коли ми робимо щеплення від грипу», – зазначив Максим Степанов.

Спільно з провідними інфекціоністами України МОЗ буде надавати детальні роз’яснення про всі можливі побічні дії вакцин, щоб суспільство було максимально поінформоване.

За словами Максима Степанова, вакцина Oxford/AstraZeneca (CoviShield) має ефективність від 70 до 80%. Це означає, що такий відсоток щеплених не захворіють на COVID. Певна кількість щеплених може інфікуватися, але перенесе хворобу легко чи навіть без симптомів, незалежно від віку чи супутніх захворювань.

«Це як з вітрянкою – всі знають, що в дитячому віці хвороба переноситься легше, а інша річ – у віці після 30 років, коли вже немає імунної відповіді організму. Коли ви робите щеплення проти грипу, ви також можете потім захворіти, але це буде зовсім інший перебіг хвороби, і почувати ви себе будете по-іншому», – наголосив міністр.

Нагадаємо, що наразі Україна отримала 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва у Індії. Всесвітня організація охорони здоров’я дозволила її до екстреного використання, що свідчить про безпечність та ефективність, доведену в результаті доклінічних і клінічних випробувань.

За матеріалами: https://moz.gov.ua/article/news/ministr-ohoroni-zdorov%e2%80%99ja-pojasniv-chomu-ne-varto-diliti-vakcini-na-kraschi-j-girshi


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь