Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ПРОГРАМА МЕДИЧНИХ ГАРАНТІЙ-2021: НАДАННЯ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ВИОКРЕМИЛИ В ОКРЕМИЙ ПАКЕТ ПОСЛУГ

Дата: 31.03.2021 19:27
Кількість переглядів: 300

Фото без опису

Тариф на медичні послуги із стоматологічної медичної допомоги в амбулаторних умовах становить 116 гривень. У цьому році Національна служба здоров’я України виокремила стоматологічну медичну допомогу в окремий амбулаторний пакет. Він так само буде покривати ургентну стоматологічну допомогу усім та планову стоматологічну допомогу дітям до 18 років, крім ортодонтичних процедур та протезування. Ці послуги визначені Кабінетом Міністрів як платні. Тобто ті, які можуть оплачуватися пацієнтом самостійно або за рахунок окремих програм місцевого бюджету

На сьогодні пропозиції до Національної служби здоров’я про укладення договорів за пакетом «Стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах» подали 798 медичних закладів. З них близько половини вже отримали підтвердження.

В умовах обмеженого фінансування системи охорони здоров’я раціональним є витрачати ресурси лише на найнеобхідніші стоматологічні послуги.

Тариф на медичні послуги із стоматологічної медичної допомоги в амбулаторних умовах становить 116 гривень. Прогнозуючи кількість послуг, які заклад зможе надати у наступному році, ми також передбачили  коефіцієнт, який враховує карантинні обмеження.

Загалом, до переліку безоплатних стоматологічних послуг включено: первинний огляд пацієнта або пацієнтки з оцінкою стану стоматологічного здоров’я відповідно до підходів ВООЗ; ургентна стоматологічна допомога дітям та дорослим; надання планової стоматологічної допомоги дітям (крім ортодонтичних процедур та протезування);  інструментальні дослідження в рамках ургентної стоматологічної допомоги, а також планової стоматологічної допомоги дітям.

Також до пакету входять – організація та проведення обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей до 6 років, відповідно до чинного законодавства; своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування; і надання невідкладної медичної допомоги пацієнтам, виклик бригади екстреної медичної допомоги за потреби. 

Медичний заклад, що планує укласти договір з НСЗУ на надання стоматологічної допомоги, має бути обладнаний необхідною медичною апаратурою. У тому числі, рентгенівським апаратом або дентальним рентгенапаратом, портативним дефібрилятором з функцією синхронізації.

Тож, для дорослих Програма медичних гарантій покриває ургентну стоматологію – зняття гострого болю та лікування станів, які загрожують життю. Для дітей до 18 років – повністю покривається планова дитяча стоматологія. Бо це запобігає погіршенню загального здоров'я дитини. 

Протезування, брекети та інші дорогі стоматологічні послуги не входять до гарантованого пакету. І можуть оплачуватися з інших джерел – це можуть бути окремі програми місцевого бюджету або за рахунок пацієнта.

За матеріалами: https://nszu.gov.ua/novini/programa-medichnih-garantij-2021-nadannya-stomatologichnoyi-514


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь