Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Нарада з питань вчинення кримінальних правопорушень, скоєних дітьми та стосовно них

Дата: 09.04.2021 13:17
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

Охорона дитинства в Україні — стратегічний загальнонаціональний пріоритет, метою якого є забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток.

Конституцією України людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Обов'язок держави - захищати життя людини. Дитинство охороняється державою. Будь-яке насильство над дитиною переслідуються за законом.

З метою запобігання вчиненню самогубств та виникнення нещасних випадків за участі неповнолітніх, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр КИРІЙ за участю начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Бочечківської сільської ради Світлани ГРАЧЕНКО, а також представників навчальних закладів Бочечківської сільської ради провів нараду з питань вчинення кримінальних правопорушень, скоєних дітьми та стосовно них.

Головними питаннями наради стала чергова активізація у соціальних мережах «груп смерті», забезпечення безпечного освітнього простору, запобігання дитячим суїцидам.

Під час наради було досягнуто домовленості про те, що в навчальних закладах, які розташовані на території Бочечківської громади буде здійснено ряд спільних заходів щодо убезпечення дітей від загроз та онлайн-ризиків, які існують у всесвітній мережі Інтернет та запобігання дитячим суїцидам, шляхом виявлення неповнолітніх, які можуть перебувати під негативним впливом зловмисників та попередження випадків доведення їх до самогубства, проведення відповідних бесід з дітьми та їх батьками, звернення уваги на наявність характерних тілесних ушкоджень у дітей та невідкладно повідомляти про такі випадки правоохоронні органи.

Підсумовуючи нараду, Олександр КИРІЙ висловив сподівання, що тільки тісною співпрацею між посадовим особами громади, правоохоронними органами, педагогічним колективом та батьками можна якісніше протистояти лихові, яке несуть в собі неконтрольовані соціальні мережі для дітей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь