Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

З ЛИПНЯ В УКРАЇНІ РОЗПОЧНУТЬ РОБОТУ МОБІЛЬНІ КОМАНДИ З НАДАННЯ ПСИХІАТРИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 12.04.2021 09:53
Кількість переглядів: 291

За роботу однієї мобільної команди Національна служба здоров’я заплатить медичному закладу 50 535 гривень на місяць. У Програмі медичних гарантій-2021 впроваджується новий пакет – «Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами». Він почне діяти з 1 липня

Ця послуга наблизить психіатричну допомогу до пацієнта. Він зможе отримати її вдома. Після завершення гострого перебігу хвороби. Мобільна мультидисциплінарна команда виїжджатиме до пацієнта і надаватиме йому допомогу за місцем перебування відповідно до індивідуального плану лікування, складеного у співпраці з пацієнтом. Щоб отримати послуги за цим пакетом необхідно мати направлення сімейного лікаря, педіатра, з якими підписано декларацію або ж направлення лікаря-психіатра чи лікаря-психіатра дитячого.

Безоплатними для пацієнта будуть такі медичні послуги: психіатричний огляд та допомога; індивідуальний план лікування і реабілітації – із залученням самого пацієнта або його законного представника; проведення необхідних психодіагностичних тестів в динаміців; контроль за станом пацієнта, амбулаторні візити до одужання або стійкої ремісії.

Родичі або законні представники особи з розладами психіки та поведінки можуть розраховувати на психологічну підтримку медиків мобільної бригади.  Їх навчать технікам самодопомоги та методам психологічної підтримки.

Мобільна команда також визначатиме потребу у фармакотерапії, призначатиме медикаментозне лікування, за потреби, направлятиме на стаціонарне лікування або на отримання  паліативної допомоги.

Щоб укласти договір на надання мобільної психіатричної допомоги, заклад має відповідати певним вимогам. Насамперед, мати ліцензію на медичну практику за спеціальністю «Психіатрія» або «Дитяча психіатрія».

До складу мобільної мультидисциплінарної команди мають входити щонайменше 4 особи з переліку: лікар-психіатр або лікар-психіатр дитячий; лікар-психолог або лікар-психотерапевт або психолог; медична сестра; фахівець з соціальної роботи або соціальний працівник.

Тариф на медичні послуги з психіатричної допомоги визначається, як глобальна ставка за 1 команду на місяць, та становить 50 535 гривень на місяць.

Національна служба здоров’я укладе договори з усіма закладами, які відповідатимуть вимогам і оплачуватиме надані послуги згідно з підписаним договором.

Також цього року особи з розладами психіки та поведінки, а також пацієнти з епілепсією, матимуть змогу отримувати у рамках Державної програми реімбурсації, безоплатно або з незначною доплатою необхідні лікарські засоби. Це стосується лікування таких захворювань як ПТСР, шизофренія, афективні розлади, депресія, невротичні розлади та епілепсія. Старт програми заплановано на 1 вересня 2021 року.

Усі ці лікарські засоби призначатимуться винятково лікарями спеціалізованої ланки медичної допомоги. Видаватимуться лише за електронним рецептом. Аптечний заклад, у якому можна буде отримати ці ліки, пацієнт обиратиме сам. 

За матеріалами: https://nszu.gov.ua/novini/z-lipnya-v-ukrayini-rozpochnut-robotu-mobilni-komandi-z-nada-526


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь