Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Дата: 16.04.2021 12:34
Кількість переглядів: 309

Олексія Любченка призначено Головою Державної податкової служби України

Кабінетом Міністрів України прийнято рішення про призначення з 20 квітня 2021 року Олексія Любченка на посаду Голови Державної податкової служби України шляхом укладання контракту строком на 5 років.

Відповідне рішення було ухвалено за результатами конкурсу на зайняття посади керівника ДПС. Перемогу у конкурсі отримав Олексій Любченко, який набрав найбільшу кількість балів. До цього часу він обіймав посаду Голови ДПС відповідно до укладеного контракту на період дії карантину.

 

Деклараційна кампанії завершується

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, до завершення деклараційної кампанії  залишилося зовсім небагато часу .

Декларування доходів  та сплата податків і зборів з отриманих доходів - обов’язок кожного громадянина, від якого залежить економічний розвиток нашої держави.

Шановні громадяни, подати декларацію про майновий стан і доходи необхідно  до 30 квітня 2021 року включно.

 

Списання пені та штрафних санкцій триває

Головне управління ДПС у Сумські області акцентує, наразі продовжується практика списання пені та штрафних санкцій платникам податків (фізичним та юридичним особам окремих категорій) у разі погашення ними податкового боргу, що виник станом на 01 листопада 2020 року та за умови сплати поточних податкових зобов’язань.

Таке списання здійснюється за заявою платника податків, яка подається до контролюючого органу за місцем адміністрування відповідного платежу.

Нагадуємо, що для того, щоб перевірити надійність ділових партнерів можна скористатись електронним сервісом «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Сервіс функціонує на офіційному вебпорталі ДПС.

Для перевірки інформації щодо наявності податкового боргу у контрагента – платника податків необхідно ввести його код ЄДРПОУ або точну назву. Система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання, і повідомить про результати пошуку.

Оновлення інформації на вебпорталі щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

 Довідково: відповідно до п. 2 3  підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України у разі погашення платниками податків у повному обсязі грошовими коштами протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 01 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов'язань у повному обсязі, штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу.

Загальна сума податку на повернення з бюджету складає понад один млн гривень

«Протягом трьох місяців 2021 року до податкових органів Сумської області подано 475 декларації про майновий стан та доходи від громадян, які заявили про повернення суми податку з доходів фізичних осіб у зв’язку з реалізацією ними права на податкову знижку в розмірі 1,3 млн гривень» - про це повідомила засобам масової інформації начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія КІЯШКО.

Посадовець зазначила, що найпоширенішими серед витрат, що вказали громадяни у своїх деклараціях, є витрати на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку. Також серед поданих декларацій щодо повернення суми податку на доходи фізичних осіб популярні витрати, пов’язані зі сплатою страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами, витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій тощо.

Загальна сума податку на повернення з бюджету складає 1,3 млн гривень, з яких 0,8 млн грн вже повернуто 326 громадянам.

Шановні громадяни, подати декларацію з метою нарахування та отримання податкової знижки за наслідками понесених витрат у 2020 році ви можете включно до 31 грудня 2021 року.  Акцентуємо увагу на тому, що якщо до зазначеного терміну ви не скористалися правом на отримання податкової знижки, то таке право на наступні податкові періоди не переноситься.

 

"Гаряча лінія" на тему: Особливості застосування РРО/ПРРО

Одним із важливих пріоритетів у роботі податкових органів є розвиток взаємодії з громадськістю та налагодження суспільного діалогу. Вирішенню цього завдання активно сприяє проведення сеансів телефонного зв'язку «гаряча лінія» з платниками податків, що дозволяє їм оперативно отримувати інформацію на актуальні питання податкового законодавства.

Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє номери телефонів за якими працюють  сеанси зв'язку «гаряча телефонна лінія» щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій:

ЩОДЕННО з 10-00 до 12-00 за телефоном  (0542) 68 50 69 на питання платників відповідає Шахов Юрій Володимирович, начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту;

ЩОДЕННО з 10-00 до 12-00 за  телефоном (0542) 68 52 35 на питання платників відповідає Булгакова Олена Миколаївна, головний державний інспектор відділу обліку платників, об’єктів оподаткування, ведення реєстрів та реєстрації за окремими видами податків, розгляду звернень державних органів управління електронних сервісів;

Поряд з цим: ЩОСЕРЕДИ  з 08-00 до 9-00 за  телефоном (05447) 6-61-97  Конотопський сектор електронних сервісів.

Фахівці Головного управління ДПС у Сумській області завжди з розумінням та увагою ставляться до усіх, хто телефонує на «гарячу лінію» та надають відповіді на всі питання стосовно використання РРО/ПРРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь