Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Дата: 30.04.2021 12:03
Кількість переглядів: 367

Фото без опису

Будьте уважні! «Податкові» шахраї!

Головне управління ДПС у Сумській області попереджає платників податків про можливі випадки шахрайства ніби-то від імені працівників Головного управління ДПС у Сумській області.

До суб'єктів господарювання, зареєстрованих на території обслуговування обласного центру, надходять телефонні дзвінки від невідомих осіб, які представляються співробітниками та заступниками керівника Головного управління ДПС у Сумській області.

Під час телефонної розмови суб'єкту господарювання повідомляють про перевірки та наполегливо  рекомендують врегулювати питання через керівництво. При цьому,  зловмисники вимагають матеріальну винагороду, яку просять перерахувати  на карту ОЩАДБАНКА 5167 8031 0957 6434.

Номери з яких телефонують на мобільні телефони: 0669519144 та 0667131627.

Звертаємося до платників податків бути свідомими та обачними, не піддаватися на провокації та, у разі отримання інформації про такі пропозиції, вчинення протиправних дій від імені працівників органів ДПС під виглядом працівників Державної податкової служби або нібито від їх імені негайно повідомити відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102 або телефонувати до Антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс» за номером телефону 0 800 501 007, напрям «4».

 

Запрошуємо взяти участь в опитуванні щодо рівня корупції в органах ДПС

З 30 квітня 2021 року Державна податкова служба України проводитиме загальнонаціональне опитування платників податків щодо оцінювання рівня корупції в органах ДПС.

Думка платників податків – тих, заради кого ми працюємо, дозволить об’єктивно оцінити ризики корупції в органах ДПС для подальшого їх усунення.

Опитування є анонімним,  добровільним та не займе багато часу.

Відповівши на запропоновані питання, ви допоможете нам ідентифікувати проблемні питання в роботі органів ДПС та стати кращими для вас.

Опитування можна пройти за посиланням http://tax.gov.ua/anketa/?3328193862, яке буде активним з 30 квітня 2021 року по 10 червня 2021 року.

Результати опитування будуть оприлюднені на офіційному вебпорталі ДПС одразу після їх опрацювання.

Заздалегідь вдячні за надану допомогу!

 

Порушення торгівлі алкоголем та тютюном

Протягом 2021 року територіальними підрозділами ДПС проведено 6461 фактичну перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову/роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За їх результатами застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму близько 503,2 млн грн, до адміністративної відповідальності притягнуто 1674 особи. Також анульовано 1299 ліцензій, виявлено 10 підпільних виробництв підакцизних товарів, у 82 випадках ініційовано вилучення контрафактної продукції на суму 104,3 млн гривень.

Для припинення незаконної діяльності у сфері торгівлі пальним та забезпечення прозорості ведення господарських операцій на ринку пального протягом поточного року територіальними підрозділами ДПС проведено 1543 фактичні перевірки АЗС, за результатами яких застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму близько 566,5 млн грн. Ініційовано вилучення з незаконного обігу 597,8 тис. літрів пального на загальну суму близько 15,6 млн грн (припинено діяльність 26 АЗС) та 90 одиниць обладнання, за допомогою якого здійснювався незаконний продаж пального на загальну суму близько 8,3 млн гривень.

Фактичні перевірки таких суб’єктів господарювання здійснюються за наявності ризиків та підстав, передбачених пунктом 80.2 статті 80 Податкового кодексу України, зокрема, у разі виявлення ризиків під час аналізу звітних даних суб’єктів господарювання, а також надходження інформації від громадян (покупців/споживачів).

Для ефективного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизної продукції (у тому числі торгівлю паливно-мастильними матеріалами), у разі наявності інформації про встановлені випадки недотримання такими суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України можете звертатися до Державної податкової служби України (Львівська площа, 8, м. Київ, 04053).

 

Як отримати витяг з Реєстру неприбуткових установ?

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, відповідно до пп.12 ¹ п. 12 Порядку  ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року N 440 (зі змінами) неприбуткова організація може звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру.

Запит про отримання витягу з Реєстру за формою згідно з додатком 3 подається особисто представником неприбуткової організації чи уповноваженою на це особою або надсилається поштою контролюючому органу за основним місцем обліку неприбуткової організації. Усі розділи запиту підлягають заповненню.

У запиті зазначається код згідно з ЄДРПОУ неприбуткової організації, який є критерієм пошуку відомостей у Реєстрі. Запит обов'язково повинен бути підписаний керівником або особою, що має право підпису документів неприбуткової організації, із зазначенням дати.

Неприбуткові організації, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати запит засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

За запитом неприбуткової організації контролюючий орган надає їй безоплатно протягом трьох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту, витяг з Реєстру за формою згідно з додатком 4, який містить відомості про неприбуткову організацію, визначені пунктом 11 цього Порядку, або повідомлення про відсутність відомостей у Реєстрі за формою згідно з додатком 5. Витяг містить відомості з Реєстру, актуальні на дату та час його формування, та є чинним до внесення змін до Реєстру в частині відомостей, що стосуються зазначеної неприбуткової організації.

З Реєстром можна ознайомитись у відкритій та приватній частині Електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь