Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Дата: 21.05.2021 12:28
Кількість переглядів: 279

Контроль обігу пального – в пріоритетах діяльності ДПС

Як покращити прозорість ринку підакцизної продукції, зокрема, у сфері обігу пального обговорили під час зустрічі представники ДПС та Нафтогазової асоціації. За словами Першого заступника Голови ДПС Наталії Рубан, сьогодні ДПС посилює контроль за діяльністю суб’єктів господарювання на ринку пального. Так, зокрема, у 2021 році підрозділами податкового аудиту з метою запобігання та виявлення порушень законодавства платниками податків, які здійснюють торгівлю пальним, проведено 753 фактичні перевірки АЗС (або приблизно кожну десяту АЗС). До суб’єктів господарювання застосовано 372 млн грн штрафних (фінансових) санкцій. Перевірки окремих трейдерів також передбачені у плані-графіку проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік.

«Податкова служба – це сервісний орган, який адмініструє податки, і ми прагнемо до створення таких правил, щоб ринок був прозорим. Зупинити рух тіньової продукції не можливо лише перевірками, потрібні системні зміни, перш за все, у законодавстві. І над цим ми маємо працювати спільно з усіма зацікавленими інституціями», – наголосила Перший заступник Голови ДПС.

У свою чергу президент «Нафтогазової асоціації України» Неля Привалова зазначила, що Асоціація готова долучитися до цієї роботи спільно з податковою службою та надавати експертну допомогу задля встановлення чесних правил гри на ринку пального та уникнення викривленої конкуренції.

 

Фінансовий добробут залежить від вчасно і чесно сплачених податків

Про підсумки кампанії декларування – 2021,  яка завершилася в останній день квітня поточного року, засоби масової інформації Сумщини  проінформувала начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко.

За словами керівника установи, станом на 01 травня 2021 року платниками податків Сумщини  подано 6743 декларації про майновий стан і доходи громадян, із них 6211 обов’язкових декларацій та 599 декларацій для отримання податкової знижки.

За основними напрямами жителі області декларували доходи, отримані: від спадщини–1473 декларації;   від продажу сільськогосподарської продукції–1984 декларації; за кордоном – 193 декларації; від здачі в найм нерухомого майна –268 декларацій;  від продажу рухомого і нерухомого майна –885 декларацій;   інші доходи –1375 декларацій.

Під час проведеної кампанії жителями області задекларовано 806,5 млн гривень доходів (більше на 12,5 млн гривень ніж за відповідний період минулого року). За підсумками 2020 року обліковується 52 громадянина, які задекларували доходи, що перевищують 1 млн гривень. Зазначений показник на 10 громадян більше торічного.

Загалом, з початку 2021 року за поданими деклараціями до бюджету надійшло податку на доходи з фізичних осіб у сумі 15,6 млн гривень  та  військового збору – 1,2 млн гривень.

-     За позитивною статистикою ми бачимо поступове підвищення  свідомості наших громадян, яким не байдуже майбутнє України та Сумщини. Адже люди розуміють, що успіх деклараційної кампанії залежить від кожного, а фінансовий добробут області знаходиться в прямій залежності від вчасно і чесно сплачених податків, - підсумувала Наталія Володимирівна.

 

       Роботодавці Сумщини перерахували понад 1,9 мільярдів гривень єдиного внеску

За чотири місяці 2021 року роботодавці Сумщини перерахували до спецфонду 1 932,3 млн гривень єдиного соціального внеску, що на 322,7 млн гривень або на 20,0 відсотків більше показника відповідного періоду минулого року, - інформують в Головному управлінні ДПС у Сумській області.

Зазначений показник свідчить про сумлінне виконання своїх зобов’язань працедавцями та їхньої добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. І цифри говорять самі за себе: тільки в квітні платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Сумщини перерахували 549,5,2 млн гривень, що більше показника квітня минулого року на 145,5 млн гривень або на 36,0 відсотка.

Завдяки своєчасній сплаті єдиного внеску громадянам гарантується право на соціальний захист. Зокрема, стають захищеними соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші  виплати.

Податківці відзначають активність у е-звітуванні, адже платники ЄСВ дедалі частіше використовують мережу Інтернет для подання податкових звітів, що дозволяє економити час у веденні власної справи та звітувати без зайвих проблем.

 

Кабінет Міністрів України підтримав зміни щодо роботи з ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області звертає увагу, що  Рішенням Уряду затверджено зміни до низки нормативних актів щодо реалізації фіскальних функцій програмними реєстраторами розрахункових операцій (ПРРО) для різних та окремих сфер застосування.

Для спрощення роботи з ПРРО суб’єктам господарювання надається можливість застосування в ПРРО разом з кваліфікованим електронним підписом удосконаленого електронного підпису та/або удосконаленої електронної печатки (як спрощеного варіанту) для оформлення розрахункових документів та передачі їх до фіскального сервера ДПС.

Також забезпечується можливість здійснення операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів через ПРРО (наразі такі операції доступні тільки для класичних РРО).

Відповідні зміни внесені до постанов КМУ від 2 березня 2016 р. № 149 «Про вимоги щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій та дотримання вимог щодо забезпечення виконання фіскальних функцій програмними реєстраторами розрахункових операцій для окремих сфер застосування» та від 18 лютого 2002 р. № 199 «Про затвердження вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій та вимог щодо забезпечення виконання фіскальних функцій програмними реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування».

Нагадаємо, запровадження ПРРО стало важливою передумовою для детінізації економіки, забезпечення належного обліку фактично отриманих доходів, сплати податків, а також способом встановлення рівних конкурентних умов для сумлінних платників податків.

Інформацію розміщено на офіційному на офіційному сайті Міністерства фінансів України за посиланням: https://mof.gov.ua/uk/news/kabmin_pidtrimav_zmini_shchodo_ sproshchennia_roboti_z_prro_subiektam_gospodariuvannia-2881


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь