Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВООЗ схвалила вакцину CoronaVac від Sinovac для екстреного застосування

Дата: 07.06.2021 11:50
Кількість переглядів: 209

1 червня 2021 року Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцину CoronaVac виробництва Sinovac Biotech для екстреного застосування.

Організація повідомила про це в пресрелізі, в якому підтвердила, що ця вакцина відповідає міжнародним стандартам безпечності, ефективності та якості. 

ВООЗ рекомендує застосовувати дві дози CoronaVac з інтервалом від двох до чотирьох тижнів  для дорослих віком від 18 років. 

“Результати тестування ефективності вакцини показали, що вона запобігла симптоматичному захворюванню у 51% вакцинованих та запобігла тяжкому перебігу COVID-19 та госпіталізації у 100% досліджуваних”, - йдеться в пресрелізі.

Для включення лікарських препаратів до списку ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях вони проходять перевірку на відповідність стандартам якості, безпечності й ефективності. Внесення вакцини в цей список також є необхідною умовою постачання вакцин в межах інструменту COVAX з виготовлення та справедливого розподілу протикоронавірусних вакцин у світі.

CoronaVac - це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. 

Sinovac Biotech - це китайська біофармацевтична фірма, яка розробляє вакцини проти ентеровірусу, універсального пандемічного грипу, японського енцефаліту і сказу у людей.

Вакцина CoronaVac випускається в однодозних флаконах. Температура зберігання вакцини +2 - +8?, препарат не вимагає особливих умов холодового ланцюга.

В Україні щеплення вакциною CoronaVac розпочалося 14 квітня 2021 року. Країна законтрактувала 1,9 млн цієї вакцини, з яких 1,7 млн вже отримала.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь