Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НОВІ УМОВИ ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ - СУБСИДІЮ З 1 ТРАВНЯ 2021 РОКУ БУДЕ ПРИЗНАЧЕНО АВТОМАТИЧНО

Дата: 08.06.2021 11:36
Кількість переглядів: 803

Фото без опису

19 травня 2021 року  Уряд прийняв рішення щодо уточнення змін в умовах призначення житлових субсидій - нормами постанови КМУ від 19 травня 2021 р. № 505 «деякі питання призначення житлових субсидій» уточнено порядок в умовах призначення житлових субсидій

Зокрема, цим документом дозволено призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020—2021 років, проводити без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія призначалася з урахуванням певних обставин (приміром, за рішенням комісії органу соцзахисту).

Тобто, домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається, передбачено автоматичне перепризначення житлової субсидії. Постановою передбачається застосування її норм з 1 травня 2021 року.

У зв'язку із внесенням зазначених змін, автоматичне перепризначення житлової субсидії буде здійснено в червні 2021 року.

Як результат, нововведення унеможливили надання пільг з травня 2021 року.

Адже, відповідно до чинного законодавства України (постанова КМУ № 848) - у разі призначення житлової субсидії, пільги, не нараховуються протягом періоду її отримання. Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Враховуючи вищезазначене, звертаємо увагу тих пільговиків, які протягом опалювального періоду 2020-2021 років отримували житлову субсидію.

В червні 2021 року управлінням соціального захисту населення буде проведено автоматичне призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон. У разі якщо одержувачам житлової субсидії з числа пільгових категорій громадян за розрахунком державна допомога буде призначена – пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу протягом періоду її дії, не надаватимуться.

Якщо ж, у пільговика, за розрахунком розмір житлової субсидії становитиме «0» (нуль) гривень – в червні 2021 року таким пільговикам автоматично буде нарахована пільга на оплату житлово-комунальних послуг, у грошовій готівковій та безготівковій формах одразу за два місяці, за травень і червень 2021 року.

При грошовій безготівковій формі нарахована сума пільги через особистий веб-кабінет пільговика в Ощадбанку перераховується на рахунки надавачів житлово-комунальних послуг.

Наголошуємо, що пільга за травень та червень 2021 року буде відображена в платіжках у липні 2021 року.

Тому, для того щоб пільговику правильно заплатити за комунальні платежі, необхідно обов'язково дочекатися смс-повідомлення від Ощадбанку, яке надходить в 20-х числах місяця. І тільки потім сплачувати за компослуги.

В смс-повідомленні буде зазначена сума нарахованої пільги за місяць і вказано за які послуги та скільки треба буде доплатити.

Виплата пільг у грошовій готівковій формі здійснюється шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”. Тобто, пільгу за ці два місяці пільговик отримає на початку липня поточного року.

Додатково, пільговикам, які не користуються житловою субсидією нарахування пільг здійснюється у звичайному режимі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь