Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

«Світ громад»: навчаємось у грі!

Дата: 18.06.2021 14:45
Кількість переглядів: 247

Зважаючи на активний процес створення об’єднаних територіальних громад, інтелектуальна гра «Світ громад» набирає популярності в Україні. Її аудиторія - підприємці, голови громад та мери міст, депутати місцевих рад, працівники ОМС, громадські активісти, молодь. 

У жовтні 2019 року гра  "Світ Громад" отримала нагороду у категорії "Найкращий проєкт у сфері громадянської освіти для активізації громад" для країн Східного партнерства від EENCE – мережі інституцій та експертів, мета якої – сприяння обміну та розвитку знань, навичок і цінностей в сфері громадянської освіти в регіоні країн Східного партнерства.

Головна мета кожного жителя громади – збудувати процвітаючу громаду, гра «Світ громад» вказує на методи та шляхи її реальної розбудови.  Це - соціальний симулятор, адаптований до реальності.

17 червня 2021 року у приміщенні відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту працівники установ Бочечківської сільської ради, а саме: головний спеціаліст Олена МОСКАЛЕНКО, директор Центру дитячої та юнацької творчості Оксана ГОРБАНЬ, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Людмила ОЧКУРОВА, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Наталія ГОЛУБ, бібліотекар Будинку культури Наталія КОСТЕНКО  відкрили для себе унікальну гру «Світ громад».

Гра йшла за певним сценарієм, були визначені стартові умови і результат, до якого має дійти умовна громада. Кожен раунд розпочинався з виборів мера громади. У цій ролі випробував себе кожен з гравців.   Окрім цього, кожен гравець мав можливість побути в іншій ролі: підприємець, вчитель, безробітний, священик, чиновник, пенсіонер, фермер і переселенець.

Гра потребувала фінансових розрахунків між гравцями – сплата податків, витрати на житло, особисті витрати тощо. Звичайно, гроші були несправжні. Спочатку гравці неохоче віддавали податки, а потім, знаючи, що вони йдуть цілеспрямовано у бюджет громади, сплачували їх беззаперечно. Гра доводить, що за умови абсолютної прозорості бюджету і незмінних податків, люди без застережень їх сплачують.

Крім того, у процесі гри  була можливість будувати свій бізнес, а отже, виховувалась підприємницька культура.  Бо гроші повинні заходити у громаду і обертатись у ній.

Підбиваючи підсумки, гравці прийшли до висновку, що гра “Світ Громад”  розвиває такі якості та навички, як підприємливість, вміння домовлятися, здатність виходити з зони комфорту і ширше дивитися на світ навколо, спокійно сприймати невдачі та робити продуктивні висновки, брати на себе відповідальність у складних ситуаціях,  слухати інших, висловлювати свої думки.

Щиро дякуємо модераторам гри - керівнику Громадської організації «Простір рівних можливостей» Оксані Мальченко та методисту КЗ СОР – Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв Юлії Гукавенко за надану можливість для працівників Бочечківської громади удосконалити  навички, які неодмінно знадобляться на шляху розбудови процвітаючої Бочечківської громади! 

                                                                                      Оксана ГОРБАНЬ, директор

                                                             Центру дитячої та юнацької творчості Бочечківської сільської ради

   

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь