Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВІДЕОРОЗ'ЯСНЕННЯ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ 2021: КОРИГУВАЛЬНІ КОЕФІЦІЄНТИ

Дата: 25.06.2021 15:37
Кількість переглядів: 218

Міністерство освіти і науки України продовжує надавати відеороз'яснення з найбільш поширених питань, які турбують майбутніх студентів та їхніх батьків.

Під час вступної кампанії 2021 року зберігаються знайомі всім коригувальні коефіцієнти: сільський, регіональний та галузевий.

Регіональний коефіцієнт застосовується для тих, хто вступає до регіональних вишів. Для вступників до вишів у Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській, Черкаській областях він становитиме 1,04, в інших областях – 1,02.

1,00 – для конкурсних пропозицій закладів вищої освіти (відокремлених структурних підрозділів закладів вищої освіти, структурних підрозділів закладів вищої освіти, які знаходяться в іншому населеному пункті, ніж заклад вищої освіти) у місті Києві.

Галузевий коефіцієнт дорівнює 1,02 для поданих заяв із пріоритетністю 1 та 2 на спеціальності (предметні спеціальності, спеціалізації), передбачені в Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка; 1,00 – в інших випадках.

Регіональний та галузевий коефіцієнти застосовуються автоматично та не потребують жодних дій з боку вступника для нарахування.

Сільський коефіцієнт збільшує конкурсний бал на 2% та може нараховуватися вступникам, що зареєстровані в селі та закінчили в рік вступу сільську школу.

Підвищений сільський коефіцієнт встановлюється для спеціальностей (предметних спеціальностей, спеціалізацій), передбачених у Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка, та спеціальностей галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» – такі вступники можуть підвищити свій конкурсний бал на 5%.

Для внутрішньо переміщених осіб сільський коефіцієнт не застосовується.

Нагадаємо, відеороз’яснення також супроводжуються відповідними інфографіками, які відображають основні етапи вступної кампанії. Вони розміщені в розділі «Вступна кампанія 2021» на офіційному сайті МОН та поширюються в соцмережах і засобах масової інформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь