Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

У МІНАГРОПОЛІТИКИ СПРОГНОЗУВАЛИ ЦІНИ НА ЗЕМЛЮ ПІСЛЯ ВІДКРИТТЯ РИНКУ

Дата: 30.06.2021 10:13
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

В Україні не буде ніякого ажіотажу щодо продажу землі. Тому що всі сьогодні розуміють, що земля – це найкращий депозит для власника землі. Таку думку висловив міністр аграрної політики і продовольства Роман ЛЕЩЕНКО

За його словами, земля це актив який: стабільно приносить дохід; кожен рік вартість активу росте; в будь-який момент можна працювати, господарювати на цій землі.

«І я не вірю в історію про те, що люди будуть в чергах стояти, продавати землю і так далі. Мало того, всі знають, що українська земля недооцінена. Польща кожного року росте в ціноутворенні на 7-8-10%. Тобто ціна продовжує рости. І більшість людей розуміє, що земля через 5 років, після запуску ринку – буде очевидно коштувати на кілька десятків відсотків більше, ніж зараз»,  – зазначив Роман Лещенко.

На його думку, у нас консервативна польська модель земельної реформи, 15-річної давнини.

«Ото як Польща 15 років тому починала земельну реформу – оце ми зараз на такому будемо етапі», – додав міністр.

Проте, за його словами, модель ринку землі в Україні буде особлива.

«В Україні буде наступна модель. Як я її відчуваю. Тому що я як людина, відповідальна за земельну реформу – я цю архітектуру припрацьовую в різних областях, в моделях, в спілкуваннях і так далі. У нас будуть і великі, і середні, і малі. Ми в цьому будемо особливі. Великі у нас будуть сидіти в потужній логістиці. Вони будуть такими сервісними. Тобто вони будуть перевалювати зерно, переробляти масло. Вони будуть, увага! Кредитувати малого та середнього. І вони будуть такими сервісними. Тобто вони будуть давати свої ціни на закупівлю насіння. Малі будуть шукати свою нішу», – додав Роман Лещенко.

Він зазначив, що Україні потрібно підтримувати середній клас аграріїв.

«Це той такий локомотив, який реально буде рухати країну. Вони сьогодні найбільш ефективні з точки зору робочих місць на гектар землі. І при всій повазі до холдингів, до їхньої ефективності – ну не може холдинг розвивати сільські території так, як розвиває малий та середній», – підсумував міністр.

За матеріалами: https://agropolit.com/news/21070-u-minagropolitiki-sprognozuvali-tsini-na-zemlyu-pislya-vidkrittya-rinku


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь