Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВАКЦИНИ ПРОТИ COVID-19 ЕФЕКТИВНІ ПРОТИ ШТАМУ «ДЕЛЬТА»

Дата: 05.07.2021 11:17
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Усі вакцини проти COVID-19, які рекомендовані до використання, перш за все захищають від тяжкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби

Наприклад, відповідно до попередньої публікації досліджень від управління охорони здоров’я Великої Британії, вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech демонструє ефективність 88% до нового штаму «Дельта», вакцина AstraZeneca – 67%. При цьому, ефективність вакцини Pfizer у запобіганні госпіталізації для штаму «Дельта» складає 96%, а для вакцини AstraZeneca – 92%. Тобто вакцини Pfizer та AstraZeneca ефективні як у запобіганні симптоматичного перебігу, так і в попередженні важкого перебігу COVID-19, викликаного новим штамом Дельта.

Щодо ефективності інших вакцин тривають дослідження. Варто зазначити, що інактивовані вакцини (якою є вакцина проти коронавірусної хвороби CoronaVac/Sinovac Biotech) проти грипу демонструють ефективність до мутованих штамів грипу.

Заступник міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар Ігор КУЗІН в ефірі одного з відомих телеканалів України повідомив, що цифри по ефективності вакцини різняться від одного типу до іншого типу.

«Більша частина країн, які оприлюднюють свої дані кажуть про те, що вакцина однаково ефективна, в тому числі, і проти Дельта-штаму вірусу. Спостерігається незначне зниження ефективності, але воно варіює від 5-6% від заявленої ефективності вакцини. Тобто, якщо вакцина була ефективна на рівні 95% то по відношенню до Дельта штаму вона буде ефективна до 90%. Однак, що не менш важливо, що будь-яка вакцина яка є на ринку, в тому числі і українському, знижує не лише ризик захворіти, а й ризик госпіталізації, ризик смертності, внаслідок захворювання на коронавірусну інфекцію. Тому вакцинація зараз єдиний шлях подолати коронавірусну хворобу і саме убезпечити себе від такої інфекції», – розповів Ігор Кузін.

Він додав, що особливістю Дельта-штаму є те, що він швидко поширюється від людини до людини, і спричиняє велику кількість випадків, які потребують інтенсивної терапії і реанімаційних заходів.

Ігор Кузін нагадав, що в Україні зафіксовано два випадки інфікування штамом Дельта.

«Ці випадки не пов’язані між собою, єдине, що їх пов’язує, що у тих людей, які захворіли, був досвід подорожі до тих країн, де зараз фіксується спалахова захворюваність саме Дельта-штамом», – сказав Ігор Кузін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь