Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ОЛЬГА СТЕФАНІШИНА: ЗАВДЯКИ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ МИ ПОЧАЛИ СТВОРЮВАТИ РИНКОВУ ЕКОНОМІКУ В УКРАЇНІ

Дата: 09.07.2021 09:10
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Про це заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга СТЕФАНІШИНА під час IV Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі, Литва

Віце-прем'єр-міністр наголосила, що за останні два роки Уряд та Парламент здійснили справді історичні кроки, зокрема щодо створення ринку землі, банківської реформи, великої приватизації, децентралізації тощо.

«Процес реформ значно складніший, оскільки після набуття Україною незалежності тільки сьогодні ми починаємо запроваджувати ринки у низці сфер, зокрема медичних послуг, управління відходами або транспорту. І мова не тільки про ухвалення законодавства, а про започаткування цих процесів з нуля. Угода про асоціацію та європейська інтеграція є шляхом до трансформації України та створення ринкової економіки», – сказала Ольга Стефанішина.

Віце-прем’єр-міністр зазначила, що той процес, який сьогодні відбувається є, по суті, «фізичним зшиванням» України та ЄС через логістику, інтеграцію українських виробників у світові виробничі ланцюжки та економічну інтеграцію загалом.

«Сьогодні ми почули багато гарних сигналів про порядок денний реформ в Україні. Однак Україна також зустрічає і низку викликів. Тому дуже важливо, що західні партнери стоять пліч-о-пліч з Україною у дуже складному процесі реформ, пов’язаних з верховенством права, судочинством та антикорупційними реформами. Це потребує не тільки ухвалення законодавства, але і його впровадження на практиці», – сказала урядовець.

Ольга Стефанішина також підкреслила важливість того, що багато країн-сусідів підтримують ідею розбудови регіональних союзів.

«Ми потребуємо ще низки кроків від демократичних країн, ЄС і НАТО. Україна взяла на себе зобов’язання виконати «домашню роботу». І зараз для України необхідна інтеграція, зокрема, до європейської енергетичної системи ENTSO-E, що є запорукою енергетичної безпеки України. Ми також розраховуємо, що демократичний світ проявить силу та засуджуватиме подальшу реалізацію проекту «Північний потік-2», а також забезпечить Україну надійними гарантіями енергетичної безпеки та безпеки її територіальної цілісності», – сказала Віце-прем’єр-міністр.

Ольга Стефанішина також наголосила, що Україна, як європейська країна, є у серці кожного громадянина України, це визначено у деклараціях та багатьох заявах.

«Сподіваємося, що політична воля західних демократій дозволить Україні стати країною-членом НАТО та ЄС», – зазначила Ольга Стефанішина.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/olga-stefanishina-zavdyaki-yevrointegraciyi-mi-pochali-stvoryuvati-rinkovu-ekonomiku-v-ukrayini


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь