Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВАКЦИНАЦІЯ ЛЮДЕЙ З ОНКОЛОГІЧНИМИ ХВОРОБАМИ

Дата: 12.07.2021 16:11
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Чи можна вакцинувати людей із онкологічними хворобами?Так. Ці люди перебувають у групі ризику і можуть мати важкий перебіг захворювання на COVID-19 або навіть померти

Вакцини не можуть спричинити захворювання навіть на тлі імуносупресії, бо не є живими «повноцінними» вірусами. Втім, імуносупресія може означати, що вакцинація не матиме належного ефекту. Незважаючи на це, якщо у вас буде можливість зробити щеплення, краще вакцинуватися  — це шанс захиститися.

Вакцинація проти COVID-19 осіб з онкопатологією є пріоритетною по відношенню до вакцинації осіб в межах групи пріоритетності. Будь-яка з наявних в Україні вакцин проти COVID-19 може бути використана для проведення щеплення особам з супутньою онкопатологією незалежно від ситуації, чи особа перебуває в ремісії, чи отримує протипухлинну терапію. Пріоритет у вакцинації проти COVID-19 мають особи/члени родини, що перебувають у тісному контакті з особою з онкопатологією (особи, що постійно проживають в одному помешканні із хворим, особи, що безпосередньо доглядають за хворим).

Наголошуємо, що навіть при завершеному курсі вакцинації важливо дотримуватися всіх правил інфекційного контролю як особі з онкопатологією, так і тим, хто перебуває з ним у тісному контакті, а саме - продовжувати дотримуватися масочного режиму, дистанції та інших рекомендацій щодо профілактики COVID-19. Вважати дані рекомендації як тимчасові і такі, що можуть бути змінені у випадку надходження оновлених даних та, якщо вони не суперечать чинній інструкції до вакцини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь