Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВАКЦИНАЦІЯ ЛЮДЕЙ З ОНКОЛОГІЧНИМИ ХВОРОБАМИ

Дата: 12.07.2021 16:11
Кількість переглядів: 159

Фото без опису

Чи можна вакцинувати людей із онкологічними хворобами?Так. Ці люди перебувають у групі ризику і можуть мати важкий перебіг захворювання на COVID-19 або навіть померти

Вакцини не можуть спричинити захворювання навіть на тлі імуносупресії, бо не є живими «повноцінними» вірусами. Втім, імуносупресія може означати, що вакцинація не матиме належного ефекту. Незважаючи на це, якщо у вас буде можливість зробити щеплення, краще вакцинуватися  — це шанс захиститися.

Вакцинація проти COVID-19 осіб з онкопатологією є пріоритетною по відношенню до вакцинації осіб в межах групи пріоритетності. Будь-яка з наявних в Україні вакцин проти COVID-19 може бути використана для проведення щеплення особам з супутньою онкопатологією незалежно від ситуації, чи особа перебуває в ремісії, чи отримує протипухлинну терапію. Пріоритет у вакцинації проти COVID-19 мають особи/члени родини, що перебувають у тісному контакті з особою з онкопатологією (особи, що постійно проживають в одному помешканні із хворим, особи, що безпосередньо доглядають за хворим).

Наголошуємо, що навіть при завершеному курсі вакцинації важливо дотримуватися всіх правил інфекційного контролю як особі з онкопатологією, так і тим, хто перебуває з ним у тісному контакті, а саме - продовжувати дотримуватися масочного режиму, дистанції та інших рекомендацій щодо профілактики COVID-19. Вважати дані рекомендації як тимчасові і такі, що можуть бути змінені у випадку надходження оновлених даних та, якщо вони не суперечать чинній інструкції до вакцини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь