Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

В УКРАЇНІ ЗМІНИЛИ ВИМОГИ ДО ЗБЕРІГАННЯ ВАКЦИНИ COMIRNATY/PFIZER-BIONTECH НА ПРОХАННЯ ВИРОБНИКА

Дата: 19.07.2021 16:13
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

У травні 2021 року, після серії нових досліджень, виробник вакцини Comirnaty компанія Pfizer звернулася до національних та міжнародних регуляторних органів з охорони здоров’я з проханням послабити вимоги до холодового ланцюга своєї антиковідної вакцини, зокрема дозволити зберігати нерозведений препарат за температури від +2°C до +8°C протягом місяця, замість 5 днів

Європейське агентство з лікарських засобів, Управління з продовольства і медикаментів США, Агентство з регулювання лікарських засобів Великої Британії та відповідні органи інших країн розглянули це прохання та змінили вимоги до зберігання вакцини у своїх країнах.

24 червня 2021 року Міністерство охорони здоров’я України також отримало офіційний лист від «Pfizer Export B.V.» з проханням переглянути вимоги до холодового ланцюга вакцини Comirnaty.

МОЗ розглянуло прохання компанії та дозволило після розморожування зберігати нерозведену вакцину Comirnaty/Pfizer-BioNTech за температури від +2°C до +8°C протягом 31 дня, замість 5 днів, як було раніше. Ця норма застосовується до партій вакцини, термін придатності яких спливає після 30 квітня 2021 року.

Відповідні зміни набрали чинності згідно з наказом МОЗ України від 09.06.2021 № 1163 «Про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів (медичних імунобіологічних препаратів) та внесення змін до реєстраційних матеріалів» –  bit.ly/MOZ_Pfizer.

Інструкція до нових партій вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech вже містить оновлені вимоги до температури зберігання – bit.ly/Comirnaty.

Тож, відповідно до рекомендацій виробника, вакцину Comirnaty/Pfizer-BioNTech можна безпечно зберігати в пунктах щеплень у звичайних холодильниках, за температури від +2°C до + 8°C протягом одного місяця.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/v-ukrayini-zminili-vimogi-do-zberigannya-vakcini-comirnatypfizer-biontech-na-prohannya-virobnika


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь