Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Інформація від ТОВ "Сумигаз збут"

Дата: 22.07.2021 14:23
Кількість переглядів: 244

Лише третина побутових клієнтів ТОВ «Сумигаз збут» сплачує за газ вчасно

Сума боргу клієнтів ТОВ «Сумигаз збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», на початок липня 2021 року становить 472 мільйонів гривень. Порівняно з початком червня цифра зменшилася на 19 мільйонів, але ситуація залишає бажати кращого.

Як зазначають у ТОВ «Сумигаз збут», більшість боргів накопичується в опалювальний період, коли домогосподарства використовують блакитне паливо для опалення домівок. Після закінчення опалювального сезону споживачі намагаються розрахуватися із постачальником. Однак значна частина клієнтів не поспішає це робити. Станом на середину липня борг від 3 до 5 тисяч гривень мають більше 1800 абонентів, понад 5 тисяч боргу майже у 1500 абонентів. 

У червні постачальник надіслав своїм боржникам 617 листів-попереджень із проханням погасити заборгованість на загальну суму більше 1 мільйона гривень, у липні вже надіслано 390 попереджень. Наразі у судах розглядається 865 справ про стягнення заборгованості на суму понад 5 мільйонів гривень.

У компанії закликають усіх клієнтів сплачувати за спожитий газ до 25 числа кожного місяця. Погасити заборгованість зручно за допомогою онлайн сервісів: Особистого кабінету на сайті 104.ua, Viber-бота 7104ua, Telegram-бота 7104ua, мобільних додатки 104Mobile для Android та 104Mobile Light для iPhone або ж у будь-якому банківському відділенні, за допомогою терміналів самообслуговування та на «Укрпошті».

ТОВ «Сумигаз збут» дякує споживачам, які вчасно оплачують рахунки, адже саме від своєчасного розрахунку залежить стабільність газопостачання усього регіону. 

Нагадаємо, 6 липня 2021 року почав діяти наказ Міністерства юстиції №1061/5. Відтепер за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців на банківські рахунки боржників за житлово-комунальні послуги буде накладатися автоматизований арешт і відбуватися списання коштів. Якщо коштів на банківських рахунках виявиться недостатньо для виплати всієї суми боргу, різницю можуть стягнути за рахунок іншого майна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь