Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

РОМАН ЛЕЩЕНКО ЗАКЛИКАВ МОЛОДЬ ІТИ В АГРОСЕКТОР

Дата: 22.07.2021 15:58
Кількість переглядів: 199

143,9 тис. студентів навчаються в аграрних закладах України, з них – 79,4 тис. осіб на державному замовленні. Такі дані були озвучені під час засідання Ради з питань аграрної освіти

Міністр аграрної політики Роман ЛЕЩЕНКО наголосив, що для нашої молоді аграрний сектор в Україні, без сумніву, дуже перспективний. Професії аграрної сфери цілком можуть конкурувати з іншими трендовими професіями світу. Агросектор відіграє важливу роль у розвитку та становленні економіки країни. Аграрії дають країні 50% валютної виручки, ВВП – 20 %. А з відкриттям ринку землі перспективи агросектору лише стрімко зростатимуть.

«Маючи повне взаєморозуміння й спільну мету із Міністерством освіти, ми націлені на усунення блокуючих факторів, підтримку профільної освіти та підвищення попиту серед абітурієнтів на навчання в агросекторі. Я особисто закликаю молодь йти в агросектор. Повірте, це той сучасний лайфхак успішного розвитку, самореалізації, достатку, який ви можете отримати», – зазначив Роман Лещенко.

Міністр освіти і науки Сергій ШКАРЛЕТ зазначив, що нещодавно оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 30.06.2021 № 708, якою затверджено обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2021 році.

«Розвиток аграрної освіти є важливим чинником становлення аграрного сектору України, адже він є одним з найбільших роботодавців, що пропонує робочі місця для випускників усіх рівнів освіти. Забезпечення інноваційного розвитку цього сектору має важливе значення для збереження лідерської позиції України на світовому ринку як експортера продукції сільського господарства», – зазначив Сергій Шкарлет.

Голова Ради з питань аграрної освіти МОН України Алекс ЛІССІТСА розповів про підсумки двох сезонів проекту співпраці бізнесу та вищих навчальних закладів, а також плани щодо освітньої магістерської програми «Агрокебети».

Під час засідання учасники обговорили перспективи та проблеми аграрної освіти, особливості підготовки фахівців для аграрного сектору економіки. А також розвиток фахової передвищої освіти в аграрних коледжах країни.

Захід відбувся за участі голови асоціації «УКРАГРООСВІТА» та ректора Національного університету біоресурсів і природокористування Станіслав НІКОЛАЄНКО, ректорів закладів вищої агроосвіти, директорів аграрних фахових коледжів, академічних інститутів.

За матеріалами: https://minagro.gov.ua/ua/news/ya-zaklikayu-molod-jti-v-agro-roman-leshchenko


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь