Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВІДДАЛЕННІ УКРАЇНСЬКІ СЕЛА ОТРИМАЮТЬ ДОСТУП ДО ІНТЕРНЕТУ

Дата: 22.07.2021 16:08
Кількість переглядів: 562

Фото без опису

Понад 6 тисяч освітніх, медичних і культурних закладів, ЦНАПів та органів місцевого самоврядування, які розташовані у сільськіи? місцевості, будуть підкючені до інтернету. Зокрема, вже до кінця 2022 року доступ до всесвітньої мережі стане можливим для 15 тисяч українських сіл. Про це у ході засідання Ради безбар’єрності заявив заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр ШЕЛЕСТ

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України, наразі 23% громадян України, які мешкають у селах та селищах, не мають доступу до інтернету через відсутність операторів швидкісного фіксованого зв’язку. Це створює бар'єри не лише для спілкування, а и? у доступі до цифрових послуг, дистанціи?ноі? роботи, освіти тощо.

У рамках проекту Міністерства цифрової трансформації України «Доступ до інтернету в українських селах» до кінця 2021 року доступ до швидкісного інтернету отримають понад 1 млн. українських громадян, які мешкають у сільській місцевості.

«Було вже виділено і розподілено кошти на місцеві громади. Цього тижня ми очікуємо, що завдяки нашим колегам з Міністерства фінансів гроші надійдуть на рахунки місцевих громад і, відповідно, вже розпочнуться тендери на підключення до інтернету в селах соціальних об'єктів, лікарень, шкіл тощо», – повідомив Олександр Шелест.

У 2021 році на реалізацію проекту виділено 500 мільйонів гривень. На наступний рік, за підрахунками Міністерства цифрової трансформації України, необхідне фінансування становить 950 мільйонів гривень.

Проект «Доступ до інтернету в українських селах» – це один із 7 флагманських проектів, які увійшли до Плану заходів з реалізації Національної стратегії із створення безбар'єрного простору в Україні, розробленої в межах ініціативи першої леді Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ. Всього План заходів включає понад 250 ініціатив, які було напрацьовано 15 міністерствами.

За матеріалами Міністерства цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь