Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НАЦГВАРДІЙЦІ ОТРИМАЮТЬ БЕЗКОШТОВНИЙ ДОСТУП ДО БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ ТА ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ СУМЩИНИ

Дата: 05.08.2021 09:55
Кількість переглядів: 203

Фото без опису

Відбулося підписання Меморандумів про співпрацю та взаємодію у галузі культури, музейної, заповідної та бібліотечної справи між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України та музейними і бібліотечними установами області

Один із Меморандумів про співпрацю та взаємодію у галузі культури та бібліотечної справи був підписаний Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України, Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою та Сумською обласною бібліотекою для дітей.

За словами заступника голови Сумської облдержадміністрації Вікторії МЕДВІДЬ, Сумщина – друга область в Україні, що долучилася до підписання Меморандумів між закладами культури – бібліотеками та музеями і Національною гвардією України.

«Для нас дуже важливий духовний розвиток молоді. Ми шануємо наших військових і готові робити все можливе задля їх духовного розвитку, – говорила Вікторія Медвідь. – Завдяки співпраці Нацгвардії з закладами культури Сумщини, строковики і курсанти матимуть можливість читати сучасну літературу українських, в тому числі й сумських авторів, і під час відвідин музею знайомитись з історією, звичаями та традиціями рідного краю».

Доречі, Сумська облдержадміністрація передала сьогодні представникам Нацгвардії комплект книг відомого українського дослідника і письменника Романа КОВАЛЯ «Сумщина в боротьбі». Ця книга про український спротив 1917-1921 рр. надихне молоде покоління пишатися героями нашої країни і бути справжніми захисниками рідної землі.

Заступник начальника Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України по роботі з особовим складом, полковник Сергій ХОВАЙЛО повідомив, що на території Сумщини розташовані три військові частини Національної гвардії, які дислокуються в містах Суми, Охтирка та Шостка.

«Дуже приємно, що громадськість Сумщини відгукнулася на нашу пропозицію. Ми хочемо, щоб життя наших військовослужбовців складалося не тільки із виконання службового обов’язку та несення військової служби, а й щоб вони мали можливість долучитися до прекрасного та всебічно розвивалися»,  сказав Сергій Ховайло.

Нацгвардійці схвально оцінили таку співпрацю, адже вона дає можливість більше пізнати історію, культуру, традиції Сумщини, безкоштовно читати кращі світові бестселери та книги українських авторів.

«Для мене прочитати книгу – це пізнати, щось нове. Я вважаю, що в книгах зібрана вся людська мудрість. Ми живемо в епоху смартфонів і хочеться трішки відійти від цифрового світу і зазирнути в музеї та бібліотеки», – розповів військовослужбовець в/ч 3051НГУ Сергій ЗАВГОРОДНІЙ.

Другий Меморандум про співпрацю та взаємодію у галузі культури, музейної та заповідної справи був підписаний між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України з одного боку та Сумським обласним краєзнавчим музеєм, Сумським обласним художнім музеєм ім. Никанора Онацького, Меморіальним Будинком-музеєм А.П. Чехова, Державним історико-культурним заповідником у м. Путивлі, Державним історико-культурним заповідником «Посулля» з іншого. Гарантом реалізації меморандумів стала Сумська обласна державна адміністрація.

«Музеї та заповідники Сумської області мають гарні традиції співпраці з військовослужбовцями військових частин, які дислокуються на території області. Ця співпраця полягає в тому, що музейний простір відкритий для відвідування солдатами строкової служби, контрактниками, їх родинами, що дає змогу урізноманітнити їх вільний час, довідатись про історію та культуру, пам’ятки та традиції славної Сумської землі», – наголосив директор Сумського обласного краєзнавчого музею Владислав ТЕРЕНТЬЄВ.

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису    Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь