Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ: РЕФОРМА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ – ЦЕ ПРО ЛЮДЕЙ ТА ЇХНЮ МОЖЛИВІСТЬ ВПЛИВАТИ НА РІШЕННЯ ГРОМАДИ

Дата: 05.08.2021 10:07
Кількість переглядів: 371

Фото без опису

Жителі громад мають бути забезпечені можливостями та інструментами для впливу на розвиток громади. На цьому під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад та Нацради реформ наголосив Міністр розвитку громад та територій Олексій ЧЕРНИШОВ

Зокрема, очільник Мінрегіону повідомив про шість головних завданнях щодо просування реформи децентралізації. Одне з них – удосконалення форматів залучення жителів до прийняття управлінських рішень місцевого значення.

«Завдяки реформі місцевого самоврядування, усі проблеми жителів громад вирішуються на місцевому рівні. Влада громади має розв’язувати всі питання, має на це повноваження, відповідні кошти та несе за них відповідальність. Тому жителі громад повинні отримати ефективні механізми і можливості для впливу на прийняття рішень органів місцевого самоврядування. Одне із завдань децентралізації – вдосконалення форматів залучення жителів до прийняття управлінських рішень місцевого значення. Із цією метою ми напрацьовуємо відповідні механізми, які мають бути закріплені у законодавстві», – підкреслив Олексій Чернишов.

Серед інших завдань, про які зазначив Міністр: розмежування повноважень органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади; переформатування місцевих держадміністрацій в органи префектурного типу; удосконалення форм міжмуніципального співробітництва громад; зміцнення муніципальної служби; визначення порядку розв’язання питань адміністративно-територіального устрою.

Також Міністр додав, що розвиток системи управління територіями є одним з ключових пріоритетів державної регіональної політики. Йдеться про поєднання стратегічного планування і фінансування.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов закликав керівників територіальних громад пришвидшитись із визначенням територій під індустріальні парки.

За матеріалами: https://www.minregion.gov.ua/press/news/oleksij-chernyshov-reforma-misczevogo-samovryaduvannya-cze-pro-lyudej-ta-yihnyu-mozhlyvist-vplyvaty-na-rishennya-gromady/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь