Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ СУМЩИНИ: ТОП-5 ФАКТІВ ПРО ВАКЦИНУ MODERNA

Дата: 07.09.2021 11:10
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України, Moderna (mRNA-1273) – це мРНК-вакцина, розроблена фармацевтичною компанією Moderna спільно з Центром досліджень вакцин при Національному інституті алергії та інфекційних хвороб (NIAID), США, схвалена ВООЗ. В Україні щеплення цією вакциною розпочалося 20 липня 2021 року

Факт №1

Moderna – інноваційна мРНК-вакцина, принцип дії такий самий, як у вакцини Comirnaty/Pfizer, мРНК-вакцина надає організму людини «інструкцію», як створити білок коронавірусу. Наші клітини синтезують цей білок. Імунна система розпізнає, що білок не належить людині, та виробляє антитіла до нього. Це готує наш організм до зустрічі зі справжнім вірусом.

Факт №2

Moderna ефективна у боротьбі з COVID-19 та штамом «Дельта». Ефективність 96% у запобіганні госпіталізації та смерті від штаму «Дельта» – такий результат показали канадські дослідження, які тривали з грудня 2020 до травня 2021 року.

Факт №3

Виробництво та логістику Moderna контролює США. Moderna виготовлена у США. За зберігання та дотримання холодового ланцюга в Україні відповідає Агентство США з міжнародного розвитку USAID. Вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування.

Факт №4

Moderna не змінює ДНК людини. Вакцини на основі мРНК безпечні. Коли клітини завершили синтезувати білок вірусу, вони руйнуються і позбавляються від мРНК. Ці інноваційні вакцини не містять живого вірусу і не втручаються в структуру ДНК.

Факт №5

Moderna доступна для всіх охочих у центрах масової вакцинації та для організованих колективів. Запишіться на щеплення за телефоном найближчого центру масової вакцинації. Перелік на vaccination.covid19.gov.ua.

Для повного захисту від тяжкого перебігу хвороби та госпіталізації не забудьте отримати другу дозу Moderna через 28 днів

Протипоказання: гіперчутливість до одного з компонентів вакцини, температура вище 38°С.

Детальна інформація: на сайті vaccination.covid19.gov.uaта за номером 0 800 60 20 19

Відео можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=krIaDIPbJYE


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь