Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВАКЦИНАЦІЯ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ COVID-19

Дата: 07.09.2021 11:19
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Планова вакцинація дітей під час пандемії COVID-19 захистить їх від захворювань, яких запобігають за допомогою вакцинації. Дотримання належних заходів інфекційного контролю під час сесій імунізації дозволить звести до мінімуму потенційний ризик зараження дітей COVID-19

Будь-яке порушення планової вакцинації, навіть на короткий період, може призвести до спалахів вакцинокерованих інфекцій. Водночас, під час пандемії COVID-19 багато дорослих із осторогою ставляться до вакцинації, особливо імунізації дітей. 

Потенційний контакт з інфекційним захворюванням не є протипоказанням для планової імунізації. Відповідно, пандемія COVID-19 не створює ризики, пов'язані із вакцинацією.

Сесії планової імунізації слід продовжувати наскільки це можливо. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує проводити планову вакцинацію відповідно до Календаря профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 11.08.2014 № 551 (із змінами та доповненнями, внесеними наказом МОЗУ від 3 липня 2020 року № 1510) навіть під час пандемії COVID-19. Особливо важливою є вакцинація дітей, які повинні отримати усі вакцини, передбачені Календарем щеплень під час народження та в перші роки життя. У пріоритеті є первинні вакцинальні комплекси. Зокрема, це вакцинація від кору, краснухи, поліомієліту, дифтерії, кашлюку та правця. Якщо імунізація була припинена, її необхідно відновити якомога швидше і надолужити щеплення.

Конотопський район забезпечений більшістю вакцин для проведення планових щеплень згідно з календарем на 100%.

Своєчасна вакцинація є надзвичайно важливою для того, щоб забезпечити надійний захист дітей від важких, загрозливих для життя інфекційних захворювань, а також для того, щоб уникнути накопичення нещеплених груп населення і потенційної втрати колективного імунітету.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь