Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

РОМАН ЛЕЩЕНКО: СЬОГОДНІ ЗЕМЛЯ – НАЙКРАЩИЙ ДЕПОЗИТ

Дата: 13.09.2021 15:36
Кількість переглядів: 196

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман ЛЕЩЕНКО розповів в інтерв’ю, чому закликає людей не поспішати продавати свої земельні ділянки

«Земля буде дорожчати як мінімум на 7-10% в рік. Орендна плата теж зросте. Суспільство нас почуло, я гордий, що люди проявили мудрість. Понад 95% власників землі не планують найближчим часом продавати свою власність. За перші два місяці укладено понад 13 тис. угод, все відбувається в штатному режимі, жодного ажіотажу. Все, що відбувається, показує, що цивілізовані правила набагато краще. Сьогодні земля – найкращий депозит, який постійно зростає в ціні і створює дохід», – зазначив Роман Лещенко.

За його словами, це все дозволить перейти на інший рівень інвестицій. «Коли є тверда застава (як-от земля), банки та держава можуть надавати довгострокові програми фінансування. Отже, власники матимуть змогу сміливіше вкладати кошти, скажімо, в зрошення. Будуть краще доглядати за землею і дотримуватися сільськогосподарських технологій», – підкреслив Міністр.

Він також додав, що в цих умовах територіальні громади отримали і можливість, і стимул розвивати інвестиційні проекти. «Ставши повноцінним розпорядником землі, люди можуть об’єднуватися, при необхідності змінювати цільове призначення і краще розпоряджатися власністю, а не як було раніше, коли чиновник у Держгеокадастрі вирішував усе на свій розсуд. Свого часу проводилися тисячі експертиз на земельні ділянки. Ми скасували цю практику як корупційну і неефективну. І ми отримали громадську підтримку. Це був непростий шлях, реформа забрала два роки постійної боротьби, тисячі правок, блокування, внесення змін до законів. Але ми це зробили, і я впевнений, Україна стала більш цивілізованою. Нам потрібно показати суспільству, що право і контроль набагато краще, ніж хаос і схеми, які існували раніше десятки років», – резюмував він.

За матеріалами: https://minagro.gov.ua/ua/news/roman-leshchenko-sogodni-zemlya-najkrashchij-depozit


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь