Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ОНЛАЙН ХАКАТОН “ЕКОТОН” ДЛЯ ПІДЛІТКІВ

Дата: 17.09.2021 13:55
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні проведе всеукраїнський онлайн хакатон “ЕКОТОН” для підлітків, що присвячений змінам клімату та захисту навколишнього середовища

Підлітки у віці 12-17 років зможуть більше дізнатися про кліматичний активізм,  отримати підтримку експертів та гранти на реалізацію своїх ініціатив у школах та громадах.

Мета ЕКОТОНу – допомогти підліткам проявити свій голос та привернути увагу до екологічних проблем, які їх турбують, через креативні кампанії та інноваційні формати. Протягом 1-3 жовтня команди  за підтримки менторів працюватимуть над власними комунікаційними проєктами. Серед тем хакатону - інформування про проблеми навколишнього середовища, популяризація екологічних звичок, залучення однолітків до кліматичного активізму, просування інноваційних рішень та адвокація у громадах чи на рівні всієї країни.

П’ятірка команд фіналістів отримає по 20 000 гривень від ЮНІСЕФ та головного партнера ING Bank і менторську підтримку для втілення своїх кампаній. Партнерами події стали  також МЕТРО Кеш енд Кері Україна, SoftServe та  IDS Borjomi Ukraine. 

“Згідно опитування U-Report за лютий 2021 року 76% молодих людей в Україні відчувають себе відповідальними за зміну клімату.

Такими проєктами як ЕКОТОН ми хочемо підсилити спроможність молодих людей та показати, що вони є агентами змін у сфері захисту навколишнього середовища та можуть навчати й мобілізувати свої одноліток. Молодь має цінні інсайти, може рухати вперед власні ініціативи та працювати на рівних із батьками, вчителями, екоактивістами, дослідниками-екологами, і, врешті решт, представниками влади. Ми в ЮНІСЕФ з нетерпінням очікуємо ідей від учасників ЕКОТОНу, та докладемо всіх зусиль, щоб масштабувати їх разом з партнерами”, - пояснив Представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. 

Онлайн змагання організоване у партнерстві із НУО INSCIENCE, яка працює в Україні для популяризації науки та формування наукового способу мислення у суспільстві.

Допомагати підліткам у розробці проєктів будуть вчені-екологи, кліматологи, екоактивісти, експерти з комунікацій, представники бізнесу, які у простій та зрозумілій формі розкажуть про зміну клімату, її вплив на наше життя сьогодні й про те, як можна протидіяти цьому через комунікаційні проєкти.

«Ми стоїмо на порозі кліматичної кризи. З передбачень вчених це перетворилося на тривожну реальність. Належна ж комунікація завжди була та є важливим кроком при розробці дієвих рішень, – зазначає Олена Скирта, партнерка INSCIENCE. – За допомогою ЕКОТОНу ми хочемо зарядити молодь екологічним мисленням та допомогти посилити свій голос крізь проєкти. Документальні ролики, чат-боти, екоблоги, колаборація з місцевими ЗМІ – очікуємо на оригінальні ідеї та креативні рішення. Не обмежуйте своє натхнення!»
    
Реєстрація на онлайн-хакатон триває до 27 вересня 11:00.

Дізнатися більше про ЕКОТОН можна тут: https://inscience.io/en/ecothon/

По більш детальну інформацію можна звертатися до Олександри Лозовик, менеджерки з комунікацій INSCIENCE,  sasha.loza@inscience.io


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь