Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ДМИТРО ЖИВИЦЬКИЙ: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСЕЛЕННЯ ПАЛИВОМ, ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЄЮ, ГАЗОМ ТА ІНШИМИ ЕНЕРГОНОСІЯМИ – ЦЕ ПОВНОВАЖЕННЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 23.09.2021 13:38
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

На цьому наголосив голова облдержадміністрації під час розгляду на засіданні колегії питання щодо підготовки до опалювального сезону

За інформацією інспекції Держенергонагляду у Сумській області, на звітну дату з 18 теплопостачальних підприємств області підписано акти готовності для 11 таких підприємств. Продовжується робота зі складання актів готовності теплових господарств, джерел теплової енергії, житлового фонду та об’єктів соціально важливої сфери до роботи в наступному опалювальному періоді. Кінцевий термін підписання актів готовності – 30 вересня.

Голова облдержадміністрації наголосив, що кожна громада області має вчасно розпочати опалювальний сезон. Жителі Сумщини станом на 15 жовтня мають бути з теплом. І це – повноваження керівництва громад. Облдержадміністрація готова допомагати консультативно, методично навіть допомагати вирішувати проблемні питання на рівні Кабміну, але саме органи місцевого самоврядування мають забезпечувати стабільне проходження опалювального сезону.

«Користуючись нагодою, я хочу чергове зацитувати ст.30 Закону України про місцеве самоврядування, де пункт 5 говорить: «Забезпечення соціально-культурних закладів, які належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, а також населення паливом, електроенергією, газом та іншими енергоносіями; вирішення питань водопостачання, відведення та очищення стічних вод; здійснення контролю за якістю питної води, – наголосив Дмитро Живицький. –У вас є виконавчі органи, які у деяких громадах «проїдають» велику частину бюджету. Нехай працюють. Щоб акти готовності теплових господарств, джерел теплової енергії, житлового фонду та об’єктів соціально важливої сфери до роботи в наступному опалювальному періоді були підписані й Сумщина змогла нормально увійти в цей опалювальний сезон».

Говорив Дмитро Живицький під час засідання колегії і про наболіле питання з некоректними нарахуваннями у платіжках на газ.

«Ми сьогодні звичайно не можемо стояти осторонь ситуації, яка склалася в області. Неодноразово збирали наради за участю представників РГК «Сумигаз» та ТОВ «Сумигаззбут». Але мене дивує, чому представники органів місцевого самоврядування стоять осторонь. А деякі голови громад взагалі повідомляють, що проблем немає. Хоча звернення від жителів цих громад надходять до нас. Тому я прошу голів громад: проведіть роботу з вашими ОСББ, з обслуговуючими організаціями, щоб володіти ситуацією. І якщо скарги від ваших громадян численні, звертайтесь до Головного управління Держспоживслужби у Сумській області з проханням провести перевірки цих скарг».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь