Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

КЕРІВНИЦТВО ГРОМАД СУМЩИНИ МАЄ ЗАБЕЗПЕЧИТИ РОБОТУ ЦЕНТРІВ ВАКЦИНАЦІЇ У ВИХІДНІ ДНІ

Дата: 05.10.2021 09:58
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

 

На цьому наголосив під час апаратної наради голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ

Як повідомив голові облдержадміністрації начальник управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО, наразі в області активних хворих – 4053 особи, із них 620 – лікується у стаціонарі, 397 – у важкому стані (64,1%), з них 23 – на апараті ШВЛ, у 223 – стан середньої важкості (35,9%). За останню добу госпіталізовано 44 особи. Зайнято всього 620 ліжок (566 ліжок – хворими (50,3%) та 54 – з підозрою (4,8%). Відсоток завантаження ліжок становить 55,1%.

Виконуючий обов’язки генерального директора державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ повідомив, що Сумська область входить в четвірку областей, які вже на порозі «червоної зони».

«Коефіцієнт виявлених хворих становить 21,5 % вже два дні поспіль, а показник по заповненню ліжок з киснем коливається 55-57%. Якщо ми перевищимо два показника, то переходимо в «червону зону», – резюмував Володимир Збаражський. – Особливо критична ситуація в Охтирській територіальній громаді, яка за всіма показниками вже знаходиться у «червоній зоні».

Сергій Бутенко додав, що в області довелося відкрити заклад резерву – Тростянецьку міську лікарню, оскільки Охтирська ЦРЛ вже не приймає пацієнтів, бо має завантаженість хворими майже на 100%.

Голова Сумської облдержадміністрації закликав активізувати роботу органів місцевого самоврядування щодо посилення темпів вакцинації як протидії активному поширенню коронавірусної інфекції, та зазначив, що особливу увагу треба звернути на Охтирську громаду, адже там найгірша ситуація в області за показниками захворюваності.

«У нас чомусь просідають темпи вакцинації у вихідні. Так не має бути. Керівництво громад Сумщини має забезпечити інформаційну роботу та роботу центрів вакцинації не лише у будні дні, а й на вихідні. Щоб кожен житель області знав, де він може щепитися, – сказав Дмитро Живицький. – Необхідно розробити окремий план заходів з вакцинації на вихідні дні, щоб ще до кінця робочого тижня була визначена певна кількість людей, які будуть щеплюватися. Крім того, органи місцевого самоврядування можуть із власних бюджетів заохотити медичних працівників і посприяти їх роботі на пунктах щеплень у вихідні дні».

Голова облдержадміністрації наголосив, що Сумщина вже наближається до «червоної зони». Зовсім скоро ситуація може стати критичною. А це потягне за собою призупинку роботи підприємств, закриття ринків, торгових центрів, об’єктів соціальної сфери. Щоб цього уникнути, необхідно вакцинуватися. Тільки 100% щеплення працівників підприємств, установ та організацій дозволить їм працювати навіть в умовах «червоної зони».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь