Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ОЛЕНА БОЙКО: НЕ ПОТРІБНО ЗАЛИШАТИ ЛЮДЕЙ БЕЗ МОЖЛИВОСТІ ВАКЦИНУВАТИСЯ У ВИХІДНІ ДНІ

Дата: 05.10.2021 10:07
Кількість переглядів: 156

Фото без опису

На цьому наголосила заступник голови Сумської облдержадміністрації під час селекторної наради з головами районних державних адміністрацій та керівниками громад Сумської області

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації, за інформацією Міністерства охорони здоров’я Сумська область потрапила до «помаранчевої зони», що свідчить про її стрімке наближення до «червоної зони».

«Ситуація із поширенням COVID-19 – це відповідальність в першу чергу керівництва громад, – сказала Олена Бойко, звернувшись до присутніх на селекторній нараді представників органів місцевого самоврядування. – Ви несете відповідальність за людей, які вас обирали, які на вас розраховують. Тож про життя та здоров’я ваших жителів маєте дбати саме ви».

Також заступник голови облдержадміністрації зазначила, що у вихідні дні темпи вакцинації не мають знижуватися. Адже щеплення – це шанс людей не захворіти на коронавірусну інфекцію, або перенести хворобу у легкій формі.

«Не потрібно залишати людей без можливості вакцинуватися у вихідні дні», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.

Начальник управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО запевнив, що сьогодні в області поширюється саме штам COVID-19 «Дельта», який діє надзвичайно агресивно.

«Такої статистики, як зараз, не було навіть восени минулого та навесні цього року, – повідомив Сергій Бутенко. – Для прикладу, тільки сьогодні зранку на апаратній нараді голові облдержадміністрації Дмитру ЖИВИЦЬКОМУ я повідомляв, що у нас в медичних стаціонарах перебуває 620 пацієнтів. А вже протягом кількох годин доставили 80 важких хворих. І наразі із 700 осіб, які знаходяться в стаціонарі, – 420 у вкрай важкому стані. 98% із важких хворих – не вакциновані».

За словами начальника управління охорони здоров’я, уже на 99% хворими заповнена Охтирська ЦРЛ. І на минулому тижні оперативно введена Тростянецька резервна лікарня. Більше 90% завантаження зараз і в Конотопській ЦРЛ. Тому сьогодні, вкрай оперативно, за погодженням з Міністром охорони здоров’я, задіяно для лікування хворих на коронавірусну інфекцію Кролевецьку лікарню.

«Така ситуація яскраво показує, що вакциновані громадяни – це захищені громадяни. Наше завдання зробити все від нас залежне аби убезпечити громадян від цього захворювання, – підкреслив Сергій Бутенко. – Саме тому ми звертаємося до керівників громад із проханням організувати на своїх територіях процес вакцинації, який вбереже життя і здоров’я людей».

У ході наради Олена Бойко наголосила, що голови громад мають з допомогою старост посилити організаційну та інформаційно-роз’яснювальну роботу, особливо у вихідні дні.

Заступник голови облдержадміністрації звернула увагу на те, що за необхідності управління охорони здоров’я облдержадміністрації має можливість допомогти громадам в організації інформаційної кампанії, залучаючи провідних інфекціоністів, експертів із вакцинації.

Також потрібно активно організувати підвіз громадян до пунктів вакцинації, а за необхідності, при великій кількості бажаючих щепитися – викликати мобільні бригади.

Для швидкої ідентифікації хворих на COVID-19, особливо в період поширення сезонних захворювань на ГРВІ та грип, посадовці закликали громади розширити використання швидких та ПЛР-тестів, виділити кошти з місцевих бюджетів для їх закупівлі, та додаткове стимулювання медиків за роботу на пунктах вакцинації у вихідні дні.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь