Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НА СУМЩИНІ Є МОЖЛИВІСТЬ ЗРОБИТИ БЛИЗЬКО 10 ТИСЯЧ ЩЕПЛЕНЬ ЗА ДОБУ

Дата: 19.10.2021 15:27
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Про це говорили під час круглого столу «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою  та їх виконання в Україні» за участю експертів МОЗ та керівництва облдержадміністрації  

За словами заступника начальника обласного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галини ХОМЕТИ, в області щеплення роблять 27 мобільних бригад, діють 138 пунктів щеплення та 10 центрів масової вакцинації.

 «На Сумщині є можливість зробити близько 10 тисяч щеплень за добу. Ми робимо все, щоб жителі області мали можливість щепитися проти COVID-19. Адже кількість хворих, в тому числі і в тяжкій формі сьогодні катастрофічно зростає. І Сумщина сьогодні за всіма показниками фактично в червоному рівні», – повідомила Галина Хомета.

Заступник голови облдержадміністрації Олена БОЙКО додала, що сьогодні передусім варто вберегти від поширення коронавірусної інфекції людей літнього віку. Адже вони – у зоні ризику.

Також під час круглого столу говорили про приклади успішної співпраці між владою, медичною спільнотою, громадськістю з питань вакцинації пріоритетних груп – медичних працівників і осіб старше 60 років від COVID-19; розробити рекомендації в рамках співпраці для підвищення прихильності до вакцинації від COVID-19 населення Сумської області.

Зокрема, як повідомив керівник громадської спілки «Сумська асоціація гостинності» Валерій ЖУКОВ, представники місцевого бізнесу спільно з облдержадміністрацією у рамках інформаційної кампанії #Бізнес_влада_разом започатковано флешмоб «Ми працюємо, бо вакциновані», результатом якого має бути 100% вакцинація працівників закладів громадського харчування, культури, надання побутових послуг, торгівлі тощо.

Заступник директора обласного центру екстреної допомоги Галина БІЛОУС розповіла, що нині у їхньому медзакладі вакцинувалися 98% працівників.

«Наші бригади екстреної медичної допомоги були першими, хто зазвичай бачать хворих коронавірусну інфекцію. Тому для більшості працівників екстренки відповідь на запитання чи вакцинуватися, була очевидною», – говорила вона. 

Заступник медичного директора КНП СОР «Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань» Вікторія ЛИТВИНОВА додала, що у них в закладі щеплено 96% персоналу.

«У нас дуже активний директор – Тарас Злиденний. Він вакцинувався одним із першим. І більшість працівників перейняли його приклад», – розповіла Вікторія Литвинова.

Учасники круглого столу заслухали відео звернення Міністра охорони здоров’я України Віктора ЛЯШКА. Також участь у засіданні в онлайн та офлайн-форматі взяли виконавчий директор ГС «Коаліція за вакцинацію» Тимофій БАДІКОВ, радник міністра охорони здоров'я, керівник комунікаційного центру вакцинації від COVID-19 Володимир БІРУЛЯ, Директор Департаменту фармаконагляду ДЕЦ України Тетяна БАШКАТОВА, технічний спеціаліст Бюро ВООЗ в Україні Вусала  АЛЛАХВЕРДІЄВА тощо.

Довідково. Круглий стіл відбувся в рамках адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, Громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу та за сприяння Управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації. Адвокаційна кампанія спрямована на покращення інформованості серед пріоритетних груп населення щодо вакцинації від COVID-19 і створення додаткових можливостей для досягнення високих охоплень серед медичних працівників і літнього населення.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь