Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ХТО НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ДОТРИМАННЯ КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ У 100% ВАКЦИНОВАНИХ ЗАКЛАДАХ В УМОВАХ «ЧЕРВОНОЇ» ЗОНИ?

Дата: 20.10.2021 14:33
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації розповіли начальник головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій МОІСЕЄНКО та начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області  Дмитро ЗАРЕМБА

«В умовах червоної зони мають права працювати всі заклади, у яких усі відвідувачі та персонал вакциновані. Але, звісно, з дотриманням карантинних обмежень, тобто дистанції, маскового режиму, обробки приміщень та рук антисептичними засобами тощо», – розповів Віталій Моісеєнко.   

За дотримання карантинних обмежень у 100% вакцинованих закладах в умовах «червоної» зони відповідальність несуть керівники закладів. Перевірки здійснюють представники управління Держпродспоживслужби та поліції.

За наявність сертифікатів про щеплення проти COVID-19 або негативного результату тестування на COVID-19, який дійсний 72 години в усіх відвідувачів та працівників закладу, несуть керівники закладів. У разі виявлення «підробного» документа про вакцинацію – особа, якій належить цей документ.

Окрім того, з 21 жовтня набудуть чинності нові правила перевезення пасажирів між областями. Для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті потрібно буде використовувати або документ про щеплення проти COVID-19 або негативний результат тестування на COVID-19, який дійсний 72 години. За наявність сертифікатів або негативних тестів у пасажирів несе перевізник. У разі виявлення «підробного» документа про вакцинацію – особа, яка його пред’явила.

Яка відповідальність?

За підробку сертифікату про вакцинацію передбачена кримінальна відповідальність. Особа, яка виготовила фальшивий сертифікат, може отримати до 5 років позбавлення волі, а та особа, яка скористалась цим сертифікатом, до двох років позбавлення волі.

Як перевірятимуться сертифікати вакцинації?

Як повідомив Дмитро Заремба, станом на сьогодні національною поліцією розроблений відповідний додаток, який закачаний на планшет і з його допомогою перевіряються Q-коди сертифікатів про вакцинацію.

«Цей додаток має доступ до бази МОЗ, тому співробітники нацполіції можуть перевірити сертифікат на легітимність, термін дії його тощо», –  розповів він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь