Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ХТО НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ДОТРИМАННЯ КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ У 100% ВАКЦИНОВАНИХ ЗАКЛАДАХ В УМОВАХ «ЧЕРВОНОЇ» ЗОНИ?

Дата: 20.10.2021 14:33
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації розповіли начальник головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій МОІСЕЄНКО та начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області  Дмитро ЗАРЕМБА

«В умовах червоної зони мають права працювати всі заклади, у яких усі відвідувачі та персонал вакциновані. Але, звісно, з дотриманням карантинних обмежень, тобто дистанції, маскового режиму, обробки приміщень та рук антисептичними засобами тощо», – розповів Віталій Моісеєнко.   

За дотримання карантинних обмежень у 100% вакцинованих закладах в умовах «червоної» зони відповідальність несуть керівники закладів. Перевірки здійснюють представники управління Держпродспоживслужби та поліції.

За наявність сертифікатів про щеплення проти COVID-19 або негативного результату тестування на COVID-19, який дійсний 72 години в усіх відвідувачів та працівників закладу, несуть керівники закладів. У разі виявлення «підробного» документа про вакцинацію – особа, якій належить цей документ.

Окрім того, з 21 жовтня набудуть чинності нові правила перевезення пасажирів між областями. Для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті потрібно буде використовувати або документ про щеплення проти COVID-19 або негативний результат тестування на COVID-19, який дійсний 72 години. За наявність сертифікатів або негативних тестів у пасажирів несе перевізник. У разі виявлення «підробного» документа про вакцинацію – особа, яка його пред’явила.

Яка відповідальність?

За підробку сертифікату про вакцинацію передбачена кримінальна відповідальність. Особа, яка виготовила фальшивий сертифікат, може отримати до 5 років позбавлення волі, а та особа, яка скористалась цим сертифікатом, до двох років позбавлення волі.

Як перевірятимуться сертифікати вакцинації?

Як повідомив Дмитро Заремба, станом на сьогодні національною поліцією розроблений відповідний додаток, який закачаний на планшет і з його допомогою перевіряються Q-коди сертифікатів про вакцинацію.

«Цей додаток має доступ до бази МОЗ, тому співробітники нацполіції можуть перевірити сертифікат на легітимність, термін дії його тощо», –  розповів він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь