Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ЗАХИСТ ДІТЕЙ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

Дата: 03.11.2021 20:50
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

Сьогодні о 10:00 в залі засідань Сумської обласної державної адміністрації та відповідних студіях на місцях під головуванням заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Вікторії МЕДВІДЬ відбулась нарада з питання організації взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування під час забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, що постраждали від жорстокого поводження для забезпечення їх безпеки.

В нараді прийняли участь  голови районних державних адміністрацій, сільських, селищних та міських рад, начальників служб у справах дітей, керівників відділів освіти, охорони здоров’я, фахівців із соціальної роботи, представників ювенальної превенції територіальних (відокремлених) підрозділів поліції області.

Дитинство – пора становлення особистості. І саме у цей період дитина потребує найбільшої уваги і захисту. Тож найближче оточення має забезпечити дитині належний догляд та турботу, а головне – безпечне і радісне існування.

Станом на 01.11.2021 на обліку служб у справах дітей районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських, сільських, селищних рад перебуває 992 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах, із них: 38 - зазнали різних видів насильства, 944 - проживають у сім’ях, де батьки або особи, які їх замінюють ухиляються від виконання своїх обов’язків, 10 - систематично залишають місце постійного проживання.

«Органи державної влади, органів місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити соціального захист дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, що постраждали від жорстокого поводження для забезпечення їх безпеки» - наголосила  заступник голови Вікторія МЕДВІДЬ.

Начальник служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації Юрій КАЛІНОВСЬКИЙ звернув увагу щодо важливості дотримання вимог законодавства посадовими особами органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в частині взаємодії всіх суб’єктів соціальної роботи з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема дітей, які постраждали від домашнього насильства, торгівлі людьми, жорстокого поводження

Головам районних державних адміністрацій доручено провести наради з органами місцевого самоврядування, відповідними структурними підрозділами виконавчих комітетів місцевих рад, старостами, іншими суб’єктами взаємодії з питання налагодження міжвідомчої взаємодії та забезпечити раннє виявлення, своєчасну медичну та соціально-правову допомогу дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, недопущення випадків залишення дітей в умовах небезпечних для їхнього здоров’я та життя.

Доручено головам районних державних адміністрацій, рекомендовано міським, сільським, селищним головам вжити організаційно-правових заходів  щодо ознайомлення працівників закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури і спорту, оздоровлення та відпочинку, які контактують з дітьми, з інформацією про захист прав дітей від усіх форм насильства, у тому числі домашнього насильства, експлуатації, найгірших форм дитячої праці або інших проявів жорстокого поводження з дитиною.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь