Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ВАКЦИНАЦІЯ АБО СМЕРТЬ ВІД УСКЛАДЕНЬ COVID-19 – КОЖЕН ЖИТЕЛЬ СУМЩИНИ САМ ОБИРАЄ СЬОГОДНІ СВІЙ ШЛЯХ

Дата: 08.11.2021 13:56
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Під час брифінгу начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій БУТЕНКО наголосив, що лише за минулу добу в області помер 31 пацієнт від ускладнень коронавірусної інфекції

«Cумщина сьогодні є лідером в Україні за захворюваністю на COVID-19. Захворюваність перевищує нормативний показник у 19 разів (показник має складати не більше 75 хворих на 100 тис. осіб, а в Сумській області він с становить 1367, – зазначив Сергій Бутенко. – А жителі Сумщини продовжують їздити в транспорті без масок, виступають проти вакцинації і постійно запитують, коли вже вийдемо із «червоної» зони. Людям чомусь байдуже, що лікарні переповнені, що медики виходять ледь живі після зміни. Байдуже на показники! Байдуже… Поки хвороба не торкнеться самих або їх сімей. А потім, коли лихо трапляється, дзвонять на всі гарячі лінії, щоб їх госпіталізували».

Сергій Бутенко наголосив, що основним інструментом, який зможе перервати цей ланцюг пандемії, є вакцинація. На щастя, деяким людям сьогодні вже дійшло те, що вакциновані хворіють не в такій тяжкій формі, не помирають в реанімаціях.

«Коли два дні тому померли 44 особи, медики проаналізували: жоден із померлих пацієнтів не був вакцинований. Водночас є випадки, коли вакциновані люди 90+ хворіють, але виживають, – зазначив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації. – Це і є відповідь усім «антивакцинаторам». Хто сьогодні говорить, що вакцинуватися не потрібно, той або навмисно підштовхує людей на ймовірну смерть, або має якісь хибні переконання. Статистика сьогодні чітко говорить: вакцинований – захищений. Хворіють, але у легкій формі. Вакциновані пацієнти не потрапляють в реанімацію і не помирають».

 За його словами, сьогодні за ініціативи голови Сумської облдержадміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО в громадах Сумщини проводяться тижневики вакцинації. Кожного тижня в 10 громадах області мобільні бригади щеплюють не лише у ФАПах чи амбулаторіях, а й навіть їздять по домівках і пропонують вакцинуватись.

«Ми нікого не примушуємо, а проводимо широку роз’яснювальну кампанію. Наше завдання – запропонувати щепитися всім. А вже кожна людина обиратиме сама: вакцинуватися, залишитися здоровою і вижити або обрати інший шлях, який часто, на жаль, закінчується смертю. Все демократично», – наголосив Сергій Бутенко.

Довідково. Станом на 5 листопада в області зроблено всього 550710 щеплень; щепилось 326116 осіб (36,73% дорослого населення), у тому числі 224594 пацієнтів (25,30% дорослого населення) – двома дозами.

4 листопада 2021 року проведено 8972 щеплення, у тому числі в 18 центрах масової вакцинації – 2540. Планове навантаження – 9769, виконання – 91,84% (Україна – 77,23%).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь