Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

НА ВИХІДНИХ ТЕМПИ ВАКЦИНАЦІЇ В ГРОМАДАХ СУМЩИНИ НЕ МАЮТЬ ЗНИЖУВАТИСЬ

Дата: 08.11.2021 13:57
Кількість переглядів: 126

Голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ закликав жителів Сумщини активніше приходити до центрів та пунктів вакцинації і в суботу та неділю, а керівників громад – забезпечити безперебійну роботу медичних бригад з вакцинації, адже COVID-19, на жаль, не має вихідних

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергій БУТЕНКО, на сьогодні в області щепилось 335 066 осіб, що складає 37,7% від усіх жителів області, двома дозами щепилось 230 377 осіб. За останній тиждень було вакциновано 49 956 осіб.

«Протягом вихідних вже традиційно ми бачимо певне просідання вакцинальної кампанії, – зазначив Сергій Бутенко. – Жителі області, вочевидь, надають перевагу відпочинку і не дуже охоче йдуть щеплюватися проти COVID-19 саме у вихідні, хоча центри та пункти щеплень у громадах працюють без вихідних. Цієї суботи було проведено 2598 щеплень, в неділю – 1649».

Начальник управління охорони здоров’я підкреслив, що сьогодні достатньо вакцини проти COVID-19. Наразі в області є понад 90 тисяч доз вакцини СORONAVAC, COMIRNATY™ (PFIZER) – 42 тисячі доз, ASTRAZENECA – 15 тисяч доз. Також Сумщина чекає на вакцину MODERNA, яка невдовзі надійде в Україну та в нашу область.

Дмитро Живицький наголосив, що темпи вакцинації на вихідних не мають знижуватись і закликав жителів області, які ще не вакцинувалися, відкласти всі справи і прийти в центри та пункти вакцинації. Їх перелік дивіться за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/.

Також голова облдержадміністрації звернув увагу керівництва громад, що на Сумщині тривають «тижневики вакцинації», що спрямовані на активізацію вакцинальної кампанії, в тому числі й на вихідних.

«Не може бути такого, що пункти щеплення на вихідні не працюють, адже вони визначені наказом МОЗ і не мають права закриватися на вихідних. Якщо такі випадки є, ми будемо звертатися до правоохоронних органів. Адже в області сотні людей помирають від ковіду, сотні знаходяться в реанімації, мільярди бюджетних коштів ідуть на лікування хворих із COVID-19», – наголосив Дмитро Живицький.

Довідково. На Сумщині рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію найвищий у державі. За тиждень захворіли 6 464 жителі області. За останню добу діагноз підтвердили у 315 осіб, в тому числі 13 дітей. За останній тиждень від ускладнень COVID-19 померла 171 особа, за останню добу – 10 осіб.

На сьогодні продовжує хворіти 18 845 осіб, 1613 пацієнтів знаходяться у стаціонарних відділеннях лікарень області, 1363 пацієнти – у важкому стані, 60 – підключено до апаратів ШВЛ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь