Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Дата: 12.11.2021 12:05
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

Запрошуємо дітей Сумщини до участі у конкурсі "Податкова абетка"

Університет Державної фіскальної служби (Державний податковий університет) оголосив про проведення V Всеукраїнському Мистецькому конкурсі "Податкова абетка" для учнів 1-4 класів та «Сьогодення та майбутнє податкової та митної справи» для учнів 5-9 класів в рамках Всеукраїнського конкурсу «Податківець майбутнього». Прийом робіт триває з 3 листопада та завершиться 06 грудня. Визначення переможців відбудеться на передодні свята Дня Святого Миколая, а саме – 17 грудня, про це громадськість та заклади освіти Сумщини проінформувала начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко.

«Крізь призму свого сприйняття діти можуть продемонструвати, як вони розуміють та вболівають за майбутнє країни і, можливо, навіть більше, ніж дорослі, переймаються державними видатками на освітню, культурну, оздоровчу, спортивну та інші сфери, які вкрай необхідні для існування повноцінного суспільства. Якщо дітям до вподоби створювати сюжетні композиції за допомогою аплікації, вишивки, батику, бісероплетіння, випалювання, комп'ютерної графіки, то саме час поринути у світ майстерності. Кожну роботу чекає відзнака університету» - зазначила посадовець.

Також Наталія Кіяшко акцентувала, що конкурс носить тематичний характер, метою якого є популяризація податкової та митної грамотності, сприяння творчому підходу до виховання та формування свідомого ставлення до сплати податків у дітей та молоді шкільного віку, налагодження партнерських відносин між податківцями та майбутніми платниками податків. Деталі конкурсу наведено на офіційній сторінці Університету (https://www.nusta.edu.ua/), вебпорталі Державної податкової служби України (https://tax.gov.ua/data/files/263421.JPG). Більш детальну інформацію також можна отримати за лінком: https://cutt.ly/aTe4Be4. 

 

Звернення щодо фактів порушень на ринку пального оперативно перевіряються

Одним із дієвих заходів очищення роздрібного ринку пального від нелегальної реалізації, а також реалізації пального з порушенням вимог чинного законодавства є притягнення винних до адміністративної та кримінальної відповідальності з вилученням такої продукції. ДПС постійно здійснює аналіз наявних баз даних, інформації висвітленої у засобах масової інформації. Особлива увага приділяється фактам, викладеним у зверненнях громадян, громадських організацій, народних депутатів України, органів місцевого самоврядування. За результатами таких звернень невідкладно вживаються заходи щодо їх відпрацювання шляхом організації та проведення фактичних перевірок.

Для цього ДПС реалізовано електронний сервіс, який дає змогу покупцям товарів  здійснювати пошук і перегляд фіскального касового чека, який формується реєстратором розрахункових операцій (РРО). Після здійснення покупки покупці мають можливість здійснити перегляд фіскального касового чека за допомогою електронного сервісу «Пошук фіскального чека», що функціонує у відкритій частині «Електронного кабінету», доступ до якого здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи.

Так, протягом поточного року лише за результатами розгляду звернень народних депутатів України встановлено випадки не надходження до ДПС інформації про чеки РРО, надруковані на деяких мережевих АЗС. За результатами розгляду таких звернень організовано та проведено 82 фактичні перевірки ризикових АЗС. За їх результатами встановлено низку порушень нормативно-правових актів, які регламентують порядок реалізації пального в Україні, та застосовано близько 7 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

ДПС інформує небайдужих громадян, які володіють інформацією щодо суб’єктів господарювання (адрес їх господарських об’єктів), які здійснюють реалізацію пального з порушенням вимог діючого законодавства та/або реалізують пальне без застосування РРО (та/або під час перегляду та пошуку у відкритій частині «Електронного кабінету» отриманого чеку РРО встановлено його відсутність) про можливість повідомляти Державну податкову службу України (Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, або за телефонами 0800 501 007 та (044) 272 62 55) про такі факти.

Для всебічного та якісного розгляду таких звернень просимо за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання (мережі АЗС), з наданням (за наявності) підтверджуючого документу (чека РРО) або будь яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

 

З початку 2021 року до місцевих бюджетів Сумщини надійшло 6,3 млрд гривень

З початку поточного року зросли надходження за основними податками та зборами до місцевих бюджетів. Місцеві податки і збори є коштами територіальних громад і відповідно основою їх фінансової незалежності, - зазначила начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталії Кіяшко під час дистанційного спілкування  з головами ОТГ.   

Так, місцеві скарбниці за січень – жовтень  2021 року отримали  6 297,2 млн гривень. У порівнянні з відповідним тогорічним періодом  надходження зросли на 966,9 млн  гривень.

Головним джерелом наповнення доходів місцевих бюджетів є податок  на доходи фізичних осіб. Протягом десяти місяців поточного року надходження зазначеного податку склали 4255,4 млн грн, що на 691,9 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року, - зазначила посадовець.

Важливим джерелом доходів місцевих громад  є  податок на майно в частині плати за землю. З початку року до місцевих бюджетів надійшло 753,9 млн гривень цього податку, що на 80,2 млн грн більше ніж у відповідному періоді минулого року.

Особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 777,9 млн гривень єдиного податку.  Зокрема, фізичні особи сплатили єдиного податку в сумі 485,6 млн  грн,  юридичні особи – 292,4 млн гривень.

У жовтні поточного року до місцевих бюджетів надійшло 748,4 млн грн, що на 69,3 млн грн більше надходжень жовтня 2020 року.

 

Відповідальність за реалізацію алкогольних напоїв у приміщенні менше 20 кв. метрів

У разі здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями у місці торгівлі площа якого є меншою 20 кв. м статтею 17 Закону України від 19.12.1995 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі - Закон № 481) передбачена відповідальність у вигляді штрафу 6800 гривен з подальшим анулюванням ліцензії на роздрібну торгівлю.

Нормами ст. 15 Закону №481 встановлено, що ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження.

Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб’єктом господарювання письмового розпорядження про її анулювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь