Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ГРОМАДИ СУМЩИНИ, ДЕ СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ НАЙВИЩИЙ РІВЕНЬ ЗАХВОРЮВАННЯ, НЕ МАЮТЬ ПОСПІШАТИ ПОВЕРТАТИ УЧНІВ ЗА ПАРТИ

Дата: 12.11.2021 15:13
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

Обласна комісія з ТЕБ та НС в умовах COVID-19 рекомендувала місцевим комісіям визначитися з формою навчання в закладах загальної середньої освіти, враховуючи епідситуацію у громадах

Враховуючи динаміку захворюваності, рівень вакцинації, члени комісії проголосували рекомендувати сільським, селищним та міським головам розглянути питання щодо організації освітнього процесу в закладах освіти під час «червоного» рівня епідемічної небезпеки на місцевих комісіях.

Як підкреслив тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО, місцева влада повинна відповідально переводити навчальні заклади з онлайн на офлайн-навчання, беручи до уваги загальну епідеміологічну ситуацію, а не лише в галузі освіти. Адже дистанційна форма була організована, в тому числі, щоб перервати ланцюг поширення COVID-19 не лише в освітньому середовищі, а загалом у суспільстві.

«Ми застерігаємо громади бути дуже відповідальними і критичними у прийнятті рішень. Якщо є сумніви, не потрібно поспішати з понеділка виходити з дистанційного навчання, а слід поступово повертатися – і лише на тих територіях, де спостерігається найменший рівень захворюваності і найвищі показники вакцинації як серед освітян, так і серед населення в цілому», – прокоментував він.

Ті території, де спостерігається найвищий рівень захворювання, не повинні поспішати повертати учнів за парти.

Головний санітарний лікар Сумщини Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ наголосив, що карантинні заходи та переведення навчання на дистанційне дали позитивні результати. Рівень захворюваності зменшився як серед молодших, так і серед старших школярів. Захворюваність у віковій групі 10-17 років знизилася на 43% порівняно із піком захворюваності, серед дітей 6-9 років – на 30%. Проте, попри появу ознак стабілізації і незначного зменшення рівня захворюваності, Сумщина все одно лідирує в Україні.

За інформацією директора Департаменту освіти облдержадміністрації Вікторії ГРОБОВОЇ, в усіх закладах освіти хворіє наразі 269 співробітників та 165 учнів та студентів. Усього вакциновано 33 513 працівників освіти, що становить 93,7%.

Протокол №17 позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь