Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

СУМЩИНА – У П’ЯТІРЦІ ОБЛАСТЕЙ ЗА РІВНЕМ ВАКЦИНАЦІЇ

Дата: 15.11.2021 13:45
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

Голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ доручив провести роботу з громадами-аутсайдерами, де рівень вакцинації менший за 50% населення

Як повідомив на апаратній нараді начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО, наразі в області щеплено 40,6% жителів, вакциновано 360769 осіб, в тому числі двома дозами – 253729 осіб (майже 30%).

За його словами, Сумщина знаходиться у п’ятірці областей України за кількістю щеплених на 100 000 тисяч населення. Проведене за дорученням голови облдержадміністрації інспектування пунктів щеплення на вихідних та активізація їх роботи у суботу та неділю дали позитивний результат. Так, упродовж минулих вихідних було проведено майже вдвічі більше щеплень порівняно з попередніми – 6172 проти 3500.

Посадовець наголосив, що область забезпечена вакциною. Її наразі 4 види, в тому числі MODERNA вже надійшла до пунктів вакцинації, тож громадяни мають вибір.

Упродовж тижня очікується розширення переліку категорій професій, що підлягають вакцинації. Зокрема, мова йде про працівників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ усіх форм власності тощо.

За інформацією головного санітарного лікаря області Володимира ЗБАРАЖСЬКОГО, найвищий рівень щеплень наразі у Юнаківській (55,9%), Попівській (55%), Бездрицькій (52%), Сумській (51%) громадах. Найменше ж провакциновані жителі Чупахівської, Вільшанської, Ворожбянської, Есманської громад. Тож безвідповідальне ставлення до щеплення призведе до того, що наступна хвиля  захворювання для таких громад може настати значно раніше, застеріг Володимир Збаражський.

Дмитро Живицький доручив провести роз’яснювальну роботу з громадами-аутсайдерами, де рівень вакцинації менший за 50%, а також звірити статистичні дані з проведення щеплень, щоб уникнути дублювань та непорозумінь.

За його словами, пришвидшення темпів вакцинації у громадах наблизить також вихід дітей з онлайн-навчання.

«У тих громадах, де вакцинація низька, повернення до шкіл неможливе. Там, де відсоток щеплень становить понад 50%, діти мають більше можливостей сісти за парти. Але в жодному разі не можна піддаватися на тиск та маніпуляції. Рішення щодо організації навчання мають прийматися органами місцевого самоврядування виважено, зважаючи на епідситуацію на місцях», – прокоментував голова облдержадміністрації. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь