Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗНИЖУЄТЬСЯ ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА COVID-19, ПРОТЕ СИТУАЦІЯ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НАПРУЖЕНОЮ

Дата: 15.11.2021 14:45
Кількість переглядів: 92

Про це повідомив голові облдержадміністрації Дмитру ЖИВИЦЬКОМУ на апаратній нараді начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО

За його словами, маємо позитивну динаміку за певними індикативними показниками, проте ситуація залишається напруженою.

«Якщо позаминулого тижня ми в 19 раз перевищували норму за рівнем захворюваності, то наразі перевищуємо у 14 разів. Цей показник складає 1079на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування у нас 39%, при нормі 20%, що фактично вдвічі перебільшено. Але спостерігається його певна стабілізація, протягом декількох діб немає ознак зростання», – доповів посадовець.

Рівень госпіталізації в області наразі 94,1 на 100 тисяч населення при нормі 60, проте за останні дні він, хоч і повільно, але зменшується. Відповідно йде зниження зайнятості ліжок з киснем, пояснив посадовець.

Попри певне зниження на Сумщині рівня захворювання цей рівень все ж перевищує загальнодержавний, застерігає головний санітарний лікар області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ.

За його словами, зниження захворюваності спостерігається в переважній більшості територіальних громад. Зросла вона у 14 громадах. Не зважаючи на незначний спад, найбільш ураженими є Середино-Будська, Бездрицька, Нижньосироватська, Хотінська та Роменська громади.

Нажаль, найбільше зростання спостерігається у громадах Шосткинського району, яке відбувається на фоні безвідповідального ставлення до проведення тестування. Так було проведено 354 тестів на 100 тисяч населення при обласному показнику – 774.

Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ доручив вивчити ситуацію із організацією тестувань на Шосткинщині, з’ясувати причини низького рівня їх проведення та зробити відповідні висновки.

«Зниження кількості захворівших на COVID-19 в області і зменшення кількості померлих в жодному разі не говорить, що ситуація абсолютно «відпущена» і не дає права розслабитися. Наразі тисячі пацієнтів ще залишаються на лікарняних ліжках у важкому стані і лікарі борються за їх життя. Сьогодні відповідальність за ситуацію лежить на всіх, тому при прийнятті будь-яких рішень завдання №1 – попередження поширення коронавірусної інфекції», – наголосив голова облдержадміністрації. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь