Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

СКАЖИ «СТОП» НАСИЛЛЮ!

Дата: 26.11.2021 11:44
Кількість переглядів: 224

З 25 листопада по 10 грудня на Сумщині проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

У рамках проведення заходів на 5 поверсі облдержадміністрації організовано дві тематичні фотовиставки: «Скажи «Стоп» торгівцям людьми» та «Все починається з мами».

Тематика першої підбірки привертає увагу до проблем торгівлі людьми. У прицілі об’єктиву – вихованці Соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, котрі застерігають: сучасне рабство може торкнутися кожного, не залежно від соціального статусу, віку, статі, освіти. Адже найчастішими формами експлуатації є нелегальна секс-індустрія, примусова праця, сурогатне материнство, втягнення у злочинну діяльність та примусове донорство. Постраждалі живуть серед нас, але часто залишаються невидимими.

Мета другого фотопроекту – популяризувати сімейні цінності та роль матері серед дітей-сиріт, сприяти усвідомленню у молоді розуміння родинних цінностей та відповідального батьківства. Світлини експозиції відображають долі вихованців Соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, котрим вдалося перебороти життєві складнощі, створити власну міцну сім’ю і ростити дітей у любові і благополуччі.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила МУСІЯКА наголосила, що Планом проведення регіональних заходів передбачено ряд різноманітних активностей, залучення громадян до акцій, семінарів, «круглих» столів з тематики дотримання та захисту прав громадян. Орієнтовані заходи на різновікову аудиторію та на публіку з різним соціальним статусом.

Традиційний колір 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства у всьому світі – помаранчевий. Тож вже традиційно 25 листопада буде облаштовано підсвічування будівлі обласного Департаменту соціального захисту населення.

Довідково: Шістнадцятиденний період охоплює такі важливі дати: 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера/волонтерки, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

   

    

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь