Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

Швидкісний інтернет продовжує з’являтися у найвіддаленіших селах Бочечківської громади

Дата: 26.11.2021 14:59
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

 

В інформаційну еру, в якій ми живемо, доступ до швидкісного інтернету є запорукою прозорості і підзвітності місцевого самоврядування, підвищення конкурентоспроможності громади, зростання інвестиційної привабливості, доступу до публічних послуг та навіть просто можливістю скористатися послугами інтернет-магазину чи навчатися онлайн.

В 2021 році держава надає фінансову підтримку на забезпечення доступу до швидкісного інтернету закладів соціальної інфраструктури у віддалених сільських населених пунктах, де відсутні діючі провайдери швидкісного інтернет-зв’язку, а водночас – наявні заклади суспільної сфери, які потребують підключення – заклади освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури тощо. Швидкісний інтернет – це вимога сьогодення, яка забезпечить належну якість надання різноманітних послуг мешканцям громади.

Куди спрямована субвенція у громаді? Перелік наступний:

с. Новомутин – ФП та сільський клуб;

с. Хижки — ФП, сільський клуб;

с. Духанівка —  ФАП, будинок культури.

Наразі виконавчим комітетом Бочечківської сільської ради проведені відкриті торги щодо підключення закладів соціальної інфраструктури громади до широкосмугового доступу до Інтернету, визначено переможця, яким став АТ «Укртелеком» та активно тривають роботи з проведення широкосмугового інтернету, а саме: прокладається кабель, проводиться тестування якості проведеного інтернету та вимірювання швидкість передачі даних (для кабельного інтернету вона повинна становити не менше 500 Мбіт/с, для WiFi - не менше 100 Мбіт/с).

Важливо, що для кожного об’єкту за рахунок субвенції буде організовано Wi-Fi-мережу. При цьому заклади не сплачуватимуть абонплату до кінця 2022 року.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь