Бочечківська громада

Сумська область, Конотопський район

ТЕРИТОРІЄЮ СУМЩИНИ КУРСУВАТИМЕ НОВИЙ СУЧАСНИЙ КОМФОРТАБЕЛЬНИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ДИЗЕЛЬ-ПОЇЗД ЗА МАРШРУТОМ ХАРКІВ – ВОРОЖБА

Дата: 01.12.2021 09:47
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Завдяки наполегливій та тривалій роботі керівництва облдержадміністрації жителі області зможуть їздити до Харкова і у зворотному напрямку на новому поїзді підвищеного комфорту

Як повідомив під час зустрічі голові Сумської облдержадміністрації Дмитру ЖИВИЦЬКОМУ виконавчий директор регіональної філії «Південна залізниця» Микола УМАНЕЦЬ пропонується, щоб новий поїзд підвищеного комфорту курсував по парних числах з Харкова об 11:20 за маршрутом Харків – Люботин – Богодухів – Тростянець – Смородино – Суми (з прибуттям о 14:06 і відбуттям 14:09) – Ворожба (прибуття – 14:55).

Відправлення з Ворожби до Харкова теж по парним числам: Ворожба (відправлення 15:58) – Білопілля – Суми (прибуття в 16:45, відправлення в 16:48) – Харків (прибуття в Харків о 19:29).

За словами Миколи Уманця, такий графік робиться для того, щоб підлаштувати цей поїзд під графік інших поїздів, щоб пасажири могли комфортно і зручно приїхати на Сумщину з інших регіонів.

Як повідомив директор обласного Департаменту розвитку інфраструктури Володимир ДУДЧЕНКО, до введення карантинних обмежень перевезення пасажирів через вказану станцію здійснювали 4 пари поїздів. Станом на сьогодні через станцію «Суми» курсують лише 2 пари поїздів. До м. Харків можливо дістатися двома поїздами № 21 Харків – Трускавець, слідує через день, у складі якого лише купейні вагони та № 45 Ужгород-Лисичанськ, який прибуває до Харкова у незручний час, о 22:07.

«Введення в дію нового дизель-поїзда Харків-Ворожба значно покращить ситуацію з залізничним сполученням. Але чи зручний графік руху цього поїзда для жителів нашої області, ми маємо запитати у них самих, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Тому я доручаю Департаменту розвитку інфраструктури разом із керівництвом райдержадміністрацій та громад протягом тижня опрацювати це питання. Щоб жителі області мали можливість їздити в Харків і з Харкова у зручний для них час».

Крім того, під час наради йшлося про те, що станом на сьогодні розробляється проект електрифікації ділянки залізниці Ворожба – Суми. І з травня 2022 року планують розпочати будівельні роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь